Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

“700 робочих місць і нові можливості для Сумщини” — Ігор Васильєв про електрифікацію ділянки Суми-Ворожба

 На нараді, яка 10 грудня відбулася у міністерстві інфраструктури України, обговорили питання електрифікації ділянки Суми-Ворожба.

Її ініціатором став народний депутат Ігор Васильєв,який активно долучається до втілення в життя цього необхідного для області проєкту.  Зустріч пройшла за участі першого заступника Міністра інфраструктури Василя Шкуракова, представників міністерства та Укрзалізниці.

Про це нардеп написав на своїй сторінці у Facebook:

“У процесі обговорили та погодили деталі. 

На мою думку, цей проєкт за масштабами можна порівняти з будівництвом доріг, адже він такий же важливий і принесе Сумщині цілу низку переваг.

По-перше, ми зможемо запустити в області більш дешеві й комфортні електрички, які зв’яжуть північні райони області з усією Сумщиною.

По-друге, з Сум до столиці України запустимо швидкісний сучасний потяг Інтерсіті+.

Усі ці кроки сприятимуть пожвавленню економічного потенціалу нашої області та підвищенню її інвестиційної привабливості”.

За словами Ігоря Васильєва, наразі проєкт, вартість якого  — 3,6 млрд грн., проходить експертизу, і, якщо все йтиме за планами, вже навесні 2022 року стартують безпосередньо роботи з електрифікації.

У процесі його втілення буде створено 700 робочих місць — а це ще один позитивний момент для економіки області.

“Якщо не буде форс-мажорів, то вже до кінця 2023 року з Сум до Києва будемо їздити у зручних новеньких Hyundai та Skoda Інтерсіті+.

І це тільки перша черга. Наступним кроком буде електрифікація від Сум до Люботина. Це дасть можливість перенаправити вантажні потяги з Харкова до Києва через нашу область — а це ще один економічний стимул”, – говорить парламентар.

4 листопада
3 листопада