Вчора
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня

Адвокат захворівшого на коронавірус підприємця із В. Сироватки поширює неправдиву інформацію

Незважаючи на те, що розповсюдження недостовірної інформації про коронавірус тримає на контролі Служба Безпеки України, знаходяться люди, які не дуже-то і злякалися цього.

Так адвокат підприємця із Верхньої Сироватки Юрія Позднякова Юрій Огорілко направив  на електронні адреси сумських сайтів вимогу про спростування начебто неправдивої інформації про свого клієнта.

За словами юриста Огорілка, ніхто не тестував працівників продуктових магазинів “Світлана”, “Аннушка” та магазин у Великому Бобрику ФОП Поздняков Ю. В на коронавірусну інфекцію COVID-19 та не закривав заклади. Об’єкти припинили свою діяльність з 7 до 13 травня добровільно. Окремі працівники магазинів також добровільно пройшли тестування, у результаті якого отримали негативний результат. Про це стало відома з листів, які потрапили до нашої редакції, з чітко зазначеною датою – 13.05.2020 року.

“Ніким у жодному рішенні не визнано означені магазини вогнищем коронавірусу COVID-19; продавців магазинів не зобов’язували здавати біоматеріали для проведення тестів на COVID-19; у рішенні виконкому Верхньосироватської сільської ради не вказано про обов’язок закрити продуктові магазини і їх не закривали на виконання будь-якого рішення Верхньосироватської сільської ради”, – зазначено у листі.

Проте адвокат замовчує той факт (а можливо просто не володіє даною інформацією), що місцева влада одразу відреагувала на подібну ситуацію і провела відповідну роботу. З 4 по 6 травня були проведені засідання виконавчого комітету, на підставі яких рішенням виконкому Верхньосироватської сільської ради від 07.05.2020 року було рекомендовано тимчасово призупинити роботу об’єктів підприємницької діяльності, визначити коло можливих контактних осіб, відправити їх на самоізоляцію з проведенням медико-санітарного спостереження протягом 14 днів та пройти з профілактичною метою тестування на COVID-19. Відповідна інформація була оприлюднена на сайті Верхньосироватської сільської ради.

4 листопада
3 листопада