Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

Безхатченків зі сміттєвого полігону спрямували до Центру реінтеграції бездомних осіб

Сумською місцевою прокуратурою за заявою Державної екологічної інспекції в Сумській області розпочато кримінальне провадження за фактом ймовірного порушення правил екологічної безпеки під час експлуатації полігону твердих побутових відходів, який обслуговує одне з комунальних підприємств Сумської міської ради.

У рамках кримінального провадження правоохоронці отримали ухвали суду на обшук адміністративної будівлі комунального підприємства та примусовий огляд полігону в Краснопільському районі. Правоохоронцями спільно з фахівцями екологічної інспекції розпочато відповідні слідчі дії. Зокрема контролюючими органами на полігоні відібрано зразки та проведено необхідні заміри.

Водночас задокументовано факт сортування відходів шести особами без постійного місця проживання, з якими підприємством не оформлено трудові відносини. Цих осіб правоохоронці спільно з облдержадміністрацією спрямували до Сумського центру реінтеграції бездомних осіб, де за словами, директора центру Андрія ГМИРІ, їм було надано соціальні та медичні послуги.

«До нас привезли трьох чоловіків і трьох жінок з цього полігону, – повідомив Андрій Гмиря. – Усі вони мали документи, що посвідчували їх особи. Згідно з документами, це були жителі Бездрика та Верхньої Сироватки. Ми їх відмили, надали одяг і харчі, обробили від паразитів. Вони у нас переночували. Надалі цими людьми займатимуться правоохоронні органи і прокуратура. Їх буде залучено до проведення слідчих дій».

За інформацією прокуратури Сумської області, діяльність підприємства чи полігону не призупиняться. Слідчі дії проводяться виключно з метою підтвердження чи спростування порушення вимог екологічного законодавства. Досудове слідство за ст. 236 (порушення правил екологічної безпеки) КК України триває.

Джерело http://debaty.sumy.ua/news/society/bezhatchenkiv-zi-smittyevogo-poligonu-pid-sumami-spryamuvali-do-tsentru-reintegratsiyi-bezdomnih-osib

4 листопада
3 листопада