Вчора
15 травня
13 травня
11 травня
7 травня
6 травня
1 травня
30 квітня
29 квітня
25 квітня
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня

Бібліотекарі у Глухові зустрічають відвідувачів у повній протикоронавірусній екіперовці

Глухівські бібліотекарі зустрічають відвідувачів у пластикових щитках та рукавичках, а книги відправляють на карантин

  Нарешті глухівські бібліотеки почали приймати відвідувачів після вимушеного двомісячного карантину. При цьому старанно дотримуються усіх рекомендацій: приймають читачів тільки в масках, на реєстраційному столі змонтували захисну плівку, помітили кружечками на підлозі місця для очікування в межах дистанції. Крім того, самі працюють у рукавичках, пов’язках та навіть пластикових щитках. Усе придбали за кошти бібліотеки. На столі – антисептик, а книги, які приносять читачі, спочатку збирають у темні мішки, де вони мають відлежатися дві доби на так званому карантині. Лише після цього їх розкладають на полички.

– Після карантину людей значно побільшало. Якщо раніше в день було 60-100 відвідувачів, то зараз – 80-120. Ми пробачили борг за платні книги, що набіг під час вимушеної перерви, – розповідає директор Глухівської центральної районної бібліотеки Тамара Привалова.

Читальна зала теж приймає відвідувачів, однак перебувати там одночасно можна тільки 20 людям, та й поки не дозволено користуватися комп’ютерами. Бібліотекарі розповідають, що в них завжди багато читачів, здебільшого пенсійного віку, які приходять переглянути періодику.

«Не всі можуть дозволити купити собі навіть місцеву пресу. Бо для пенсіонерів 7 гривень – теж кошти, не говорячи вже про дорогі журнали. Тому під час карантину нам багато телефонували та обурювалися, що так довго не дозволяють роботу бібліотеки», – діляться працівниці.

Часу під час перерви працівники не гаяли. Поки не було відвідувачів, нарешті дійшли руки до впорядкування фондів, картотеки та проведення інвентаризації. Читальня нараховує близько 60 тисяч книг, тому робота кипіла усі два карантинних місяці. За цей час бібліотека за державною програмою отримала ще й 380 нових примірників. Серед них – багато художніх, психологічних, історичних книг, тому на постійних відвідувачів чекає приємний сюрприз.

Джерело: nedelya.info

4 листопада
3 листопада