Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Брита наголо, з ірокезом та купою сережок: У голови Сумської ОДА – нова радниця

Нова радниця голови Сумської облдержадміністрації з питань інноваційних технологій Ольга Залога сьогодні під час брифінгу про вакцинацію від COVID-19 здивувала навіть досвідчених журналістів і чиновників, які за свій багаторічний досвід чого тільки не бачили.

Від прослуховування інформації про нові пункти щеплення, які мають з’явитися в області, більшість присутніх мимоволі відволікав м’яко кажучи незвичний вигляд чиновниці. У першу чергу ірокез. “Європейське віяння” ніяк не вкладалося у рамки поки що совкового менталітету присутніх, які, забуваючи про тему брифінгу, уважно розглядали вибриту голову посадовиці.

Що сказати – інновації у Сумську ОДА таки прийшли, якщо не в технологіях, то у стилі точно. Хто знає, можливо така свобода самовираження пані Ольги підштовхне до зміни іміджу її колег, або ще більше – запровадить нову моду на ірокези у стінах Сумської ОДА.

Довідково. Ірокез — зачіска, популярна в культурі панків. Запозичена з культури індіанців і названа на честь однієї з племінних груп. Першим ірокез став носити шотландський співак, лідер групи The Exploited Вейт Бакен, після чого його перейняли багато панк-рок музикантів і фанатів цього напрямку. В англійській мові більше відома як mohawk (могавк — самоназва одного з ірокезьких племен), в Англії також mohican (могікан). В ідеології панку ірокез є символом боротьби проти нав’язуваних суспільством стереотипів. Пізніше цю зачіску запозичили готи. Готичний ірокез був ширше традиційного.

4 листопада
3 листопада