19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

Через нестабільні погодні умови аграрії Сумщини зберуть на 15% менше врожаю

Про це сьогодні, 20 травня, під час  брифінгу у Сумській ОДА повідомив директор обласного Департаменту агропромислового розвитку Олександр Маслак.

«На сьогодні в області ще триває весняна посівна кампанія. Загальна площа під сільськогосподарськими культурами області у цьому році становить 1 мільйон 172 тисячі гектарів. Частина цих площ була відведена під вирощування озимих сільськогосподарських культур, частина – під ярі. Площа озимої групи сільськогосподарських культур становить 175 тисяч гектар.

Найбільша частина цих площ відведена саме під озиму пшеницю — 164 тисячі гектарів. Наразі стан озимих культур перебуває під впливом багатьох чинників та факторів, продовжується вегетація озимих культур. Але у зв’язку із тим, що на сьогодні температурний режим є нижчим, порівнюючи із попередніми роками на цей весняний період, то вегетація рослин, яка проявлятиметься у формуванні врожаю, дає підстави стверджувати, що врожайність буде нижчою відсотків на 15, порівнюючи з минулим роком. Це попередні прогнози, які в подальшому можуть змінитися», — зазначив він.

4 листопада
3 листопада