Вчора
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня

Через Суми почне курсувати іще один міжміський потяг

Іще один міжміський потяг 26 липня обіцяють пустити через сумський вокзал. Ним можна буде дістатися Харкова, Києва, Львова та Ужгорода.

До карантину на станцію “Суми” прибувало і відправлялося 15 потягів. На сьогодні ходить тільки один – “Суми-Київ”.

Цієї неділі через Суми має почати курсувати ще один потяг – “Ужгород-Лисичанськ”, говорить касирка Тетяна Мовчан. Кілька днів тому на нього відкрили продаж квитків. “З 26-го іде поїзд перший день до Львова. З 26-го – раз на три дні”, – каже вона.

Начальник управління інфраструктури облдержадміністрації Володимир Дудченко каже, до “Укрзалізниці” вони направили лист і про відновлення інших сполучень – тих, які були в області у докарантинні часи.

“Лист направили 16 липня. Просимо відновити рух пасажирських поїздів Київ-Харків, Київ-Костянтинівка, Суми-Бердянськ, Суми-Одеса на літній період, ті, які існували завжди в нашій області”, – зазначає він.

Це буде другий лист від обласної адміністрації до “Укрзалізниці”: перший направили 29 травня, чекали ж його там до 25 травня. Чому запізнились на 4 дні, розповів очільник обласного департаменту цивільного захисту Олександр Милаш.

“Пом’якшення здійснюється згідно з тимчасовими рекомендаціями головного санітарного лікаря. На той час у нас була неділя, ми не знали яка буде ситуація і рекомендацій головного санітарного лікаря не було”, – говорить він.

За його словами, вони з’явилися 3 червня. “Написали листа на “Укрзалізницю”, що питання буде розглядатися 29 травня, перед 1 червня, а “Укрзалізниця” повинна була надати цей протокол на Київ і б тоді все з’ясувалось”, – зазначає він.

Представник громадської організації, що вивчає транспортні реформи Дмитро Власенко, ставить під сумнів швидкість відновлення поїздів дальнього слідування.

“Там є графіки, є бригади провідників, там надскладні процеси. Якщо адміністрація напише сьогодні листа, він прийде через 4 дні, він пройде 10-ма службами і, можливо, через місяць щось буде введено”, – каже він.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада