Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Через зберігання зброї жителю Сумщини загрожує тюремний строк

Учора до Ямпільського відділення поліції надійшла оперативна інформація про те, що 50-річний житель смт Свеса у своєму гаражі незаконно зберігає зброю та вибухонебезпечні предмети.

На вказане місце негайно виїхали правоохоронці. У ході проведення обшуку у вказаному гаражі, поліцейські дійсно виявили міні-арсенал: ручні гранати РГ-33, Ф-1 та два 100-міліметрові артилерійські снаряди. Крім того, поліцейські виявили 4 штик-ножі та 3 затворних рами до гвинтівок часів Другої світової війни.

Як пояснив чоловік, він займається пошуком металу. Тож ці предмети знайшов у лісових масивах поблизу смт Свеса за допомогою металошукача. Із цікавості забрав їх собі.

«Радіус ураження від вибуху таких боєприпасів міг складати до 200 метрів, з розльотом уламків до 1 кілометра, — говорить начальник вибухотехнічної служби ГУНП Олег Євлаш. — Ці знахідки могли призвести до руйнування прилеглих та пошкодження навколишніх будівель, що знаходились в зоні ураження. І, звичайно, становили серйозну небезпеку для життя та здоров’я громадян».

Усі «знахідки» вилучено та направлено на експертизу та знищення, як вкрай небезпечні.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Джерело debaty.sumy.ua

4 листопада
3 листопада