Вчора
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

Чи знайшли консерванти у плавленому сирі, який виготовляється у Шостці?

Експерти  ДП «Харківстандартметрологія» провели експертизу низки плавлених сирів. Під їх «приціл» потрапив і плавлений сир ТМ «Шостка», який виготовляється на півночі Сумщини.

Одразу заспокоємо передусім жителів області, що наш сир пройшов перевірку на якість, але, на жаль, були випадки, коли інші виробники приховали наявність немолочного жиру і консервантів.
Використання таких компонентів у нашій країні не заборонено, але користь від їх вживання поступається продуктам, виготовленим з натуральної молочної сировини.

Так, ряд недоліків мали плавлені сири ТМ «Козуб продукт» і ТМ «Порада» – сорбінову кислоту, у сирі ТМ «Порада» – немолочний жир,  а також у ТМ «Козуб продукт» виявлено занижену масову частку жиру (на етикетці заявлено 55%, а фактично виявлено – 51,7%).

4 листопада
3 листопада