Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Чверть зареєстрованих на ЗНО з географії на Сумщині не прийшли здавати тести

26,5% абітурієнтів не прийшли писати тести з географії на Сумщині. Таку інформацію мають у Харківському регіональному центрі оцінювання якості освіти.

Усього 15 липня на Сумщині працювало 16 пунктів тестування, з них 6 – у Сумах. Один з таких пунктів – у машинобудівному коледжі, де мали складати іспит 226 учасників. Олег Тарабара – один з них. Хлопець розповідає, що почав займатись із репетитором від початку навчального року. “Я вважаю, що це – найліпший спосіб підготовки до ЗНО. Хвилювання немає, так як уже перед цим було три екзамени, навіщо хвилюватися”, – розповідає Олег.

“Я не готувалася взагалі, – говорить інша абітурієнтка, Дар’я Мельнікова. – Запасний предмет. Якщо я не здам, наприклад, математику, а географію – здам, то можу вступити в якийсь вуз на географічний”.

Ніна Романенко, викладачка Маловисторопського коледжу, сьогодні супроводжує 15 своїх учнів на іспит. “Хвилювання звісно є, готувалися ми дуже. В умовах карантину було, зрозуміло, гірше, хоча часу було більше, ніж коли вони займаються за партами. Але справа в тому, що все одно потрібен контроль, і це живе слово – це не телевізор, не комп’ютер, не ноутбук, не телефон”, – вважає викладачка.

О 9.50 учасників по одному запускають на пункт тестування, вимірюючи температуру та перевіряючи документи. На написання роботи учасники ЗНО мають 2,5 години. За цей час потрібно виконати 54 завдання.

Загалом, на цей пункт тестування не з’явились 42% від зареєстрованих учасників, розповіла відповідальна за пункт тестування Світлана Щербак.

“На пункті тестування були зареєстровані 226 осіб, не з’явилися 93. Були присутні 133 особи. Порушень під час проведення ЗНО не було. Всі прийшли з документами, у нас все було спокійно сьогодні і згідно з регламентом”, – розповіла жінка.

Загалом у Сумській області на ЗНО з географії зареєструвались 3199 людей, розповіла кураторка Сумщини Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Валерія Ханікова.

“86 – були представники Чернігівської області, які брали участь у ЗНО з географії в окрузі м. Шостка. Не з’явились 848 осіб, що складає 26,5%. Тестування відбувалося у звичайному штатному режимі, жодної апеляції не було зафіксовано і не було жодного порушення. Було недопущено дві особи до пунктів тестування внаслідок того, що учасники прийшли без документів”, – розповіла Ханікова.

Результати іспиту учасники мають дізнатися не пізніше 29 липня. Скільки балів набрали, кожен дізнається на своїй інформаційній сторінці.

Завершиться цьогорічна основна сесія ЗНО у п’ятницю, 17 липня – тестуванням з хімії. Ті, хто не зміг із поважних причин здати іспити в основну сесію, матимуть змогу протестувати свої знання під час додаткової, яка триватиме з 23 липня по 11 серпня. Остаточні результати додаткової сесії цьогорічні абітурієнти мають отримати до 14 серпня.
Джерело: suspilne.media
4 листопада
3 листопада