Вчора
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

COVID-19 не відступає: Пологове відділення у Кролевці закрили на карантин

Сьогодні, 30 жовтня, на засіданні комісії з питань ТЕБ та НС, Кролевеччину віднесено до “помаранчевої” карантинної зони. Нині в районі хворіє на Covid-19 80 чоловік. 132 людини знаходяться на самоізоляції. До Кролевецької ЦРЛ госпіталізовано 14 пацієнтів з підтвердженим діагнозом Covid-19, ще 16 людей лікують з підозрами на коронавірусну інфекцію.

Серед працівників Кролевецького районного центру первинної медико-сантіарної допомоги є випадки захворювання на Covid-19. Також через зараження персоналу на карантин зачинено пологове відділення.

Як було роз’яснено, вагітних консультують лікарі дистанційно, а народжувати чи іншу стаціонарну допомогу породілям надають у Шосткинській лікарні. Всього серед медиків наразі підтверджено коронавірус у 10 людей, передає 05453.com.ua.

Голова Кролевецької РДА Наталія Срібранець зазначила, що лікарня забезпечена медикаментами для лікування Covid-19 на місяць. З районного бюджету виділені додаткові кошти на закупівлю необхідних препаратів. Вирішується питання з закупівлі достатньої кількості медикаментів. Все ж, було констатовано, що до підтвердження діагнозу Covid-19, пацієнти закуповують ліки за власний кошт.

Наразі у зв’язку з хворобою лікарів  ЦПМСД прийом громадян проводять шестеро сімейних лікарів та один педіатр. Медичний персонал первантажений. Мешканці району рідко користуються електронною чергою, до того ж, пацієнти, які мають виражені симптоми коронавірусу, обстежуються в одному кабінеті. Щоб убезпечити людей від зараження їх просять дотримуватися дистанції. В найближчі дні буде виділено приміщення для того, щоб пацієнти очікували на прийом в більш комфортних умовах. Також, на комісії повідомили, що у зв’язку з епідемією, у лікарні по суботах чергує сімейний лікар, до якого можуть звертатися пацієнти.

4 листопада
3 листопада