Вчора
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

COVID-19: У Сумах у пологовому будинку на самоізоляції 16 санітарок

16 санітарок пологового будинку в Сумах залишаються на самоізоляції після виявлення в їхньої колеги коронавірусу. Про це Суспільному розповіла директорка пологового будинку Ольга Чирва.

Усього контактних медпрацівників у пологовому було 18. Дві працівниці вже повернулися до роботи після самоізоляції та негативного ПЛР-тесту. Жінка, у якої виявили коронавірус, продовжує лікування.

3 липня був останній робочий день молодшої медичної сестри, яка вже в суботу, наступного дня, поскаржилася на підвищення температури, звернулась до свого сімейного лікаря, і сімейний лікар обстежив її, взяли тест на COVID”, – розповіла Ольга Чирва.

За її словами, санітарка займалася прибиранням коридорів, до палат вона не заходила. Контактними особами в медзакладі є такі ж, як вона, молодші медичні працівниці. “Всі інші співробітники пологового будинку обстежені на COVID, результат негативний отримали ми”, – сказала директорка.

За словами керівниці закладу, наразі пологовий будинок працює в звичайному режимі: закривати відділення, переводити персонал або пацієнтів до інших лікарень не планують.

Як обстежують контактних осіб, розповів заступник директора обласного лабораторного центру Михайло Мацюк: “У нас 9 чоловік уже обстежені, вони негативні. У середу в нас буде ще 4 особи, і так далі, до закінчення терміну самоізоляції ці люди обстежуються методом ПРЛ. Всіх інших пацієнтів, які не були в прямому контакті, оскільки вона до них не мала доступу по своїй роботі, ми їх обстежуємо методом ІФА. Режим дезінфекції витримується”.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада