Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Депутат, якого підозрюють у привласненні бюджетних коштів, спробує свою удачу на виборах

Депутат та підприємець Євген Косяненко йде на вибори до Сумської міськради 26 номером у списку «Європейської Солідарності».

Після заяв місцевих осередків партій “За Україну!”, Народного Руху України та “Демократичної Сокири” про об’єднання з “Європейською Солідарністю” для спільної участі у виборах, політик, який представляв «За Україну», не зміг «вибороти» собі прохідне місце у списку. Хоча його ім’я не менш відоме, ніж Володимира Чепіка (друге пісце)  чи Ірини Губської (п’яте місце), які однозначно без 5-ти хвилин депутати.

Відомо, що з 2013 році і по тепер Косяненко є директором ТОВ «Керуюча компанія «Коменерго-Суми». У 2013 році також працював директором ТОВ «Сумиекострой». Загалом йому приписують ще 8 компаній, а саме: “Керуюча компанія “Коменерго-Суми”, “Проспект-2”,  ГО “Ленд-Арт Центр “Могриця”, ПВКП “Топ”, Творча культурно-виробнича фірма “Арт”С”, “Сумиекострой”.

Відповідно до сайту НАЗК у деклараціях за 2016 і 2017 роки активи Косяненко в 10+ разів перевищували його офіційні доходи. У 2019-му ситуація виглядала наступним чином. За декларацією він має у Сумах два житлових будинки (на один із них претендує тільки на 33,34%), гараж, а також володіє 4 земельними ділянками – по дві у Сумах та Сумському районі.

Із заробітної плати у приватному жеці показав лише 66469 грн., за сумісництвом у «Сумиекострої» – 13163 грн. Отримував пенсію  – 18393 грн., а також засвітив дохід від відчуження цінних паперів і корпоративних прав – 1000 грн. і рухомого майна – 5 000 грн. Та найбільше гаманець Косяненка збагатів від його підприємницької діяльності – 923937 грн.

Схоже, його фінансові справи були настільки успішними, що у 2019 році він надав жеку, де працює директором, 283000 грн. поворотної позики, а у 2018-му – ще 138 000 грн.

Разом з цим жодних офіційно зареєстрованих транспортних засобів він не показав.

З ім’ям Косяненко у місті пов’язано багато «цікавих» історій. Одна з них – 23 вересня депутату вручили підозру про привласнення бюджетних коштів. Йдеться про ремонти 9 об’єктів інфраструктури міста Суми. Правоохоронці вважають, що депутат, який пов’язаний із підприємствами, що проводили ремонтні роботи, «нагрівся» більше ніж на півмільйона гривень. Звісно, від усіх звинувачень він відхрестився і назвав це замовленням. До вручення підозри були обшуки у квартирі його неофіційної дружини Інни Босенко, яка є фінансовим директором ТОВ “Керуюча компанія “Коменерго-Суми” та була помічницею депутата Косяненко у міській раді (фракція «За Україну!»). До слова, нині вона також має намір потрапити у крісло народного обранця. І навідміну від свого «чоловіка», має більш реальні шанси – у партійному списку ЄС вона восьма.

Та на цьому «хіт-парад» невдач політика не завершився. Сумчани звинуватили його у «захопленні» частини прибудинкової території поблизу будинку на Харківській, 105. Місцеві жителі припускають, що депутат забрав частину двору, аби затіяти незаконне будівництво.

4 листопада
3 листопада