Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Депутата змусили годину чекати в черзі у лікарні. Тепер їй загрожує перевірка

Депутат Сумської міської ради від «Європейської солідарності» Вадим Акпєров на власному досвіді переконався, що в Сумській обласній лікарні відбувається безлад, зокрема, пацієнтам доводиться витрачати дуже багато часу в очікуванні необхідних обстежень через погану організацію процесу. У Фейсбуці він записав стрім, щоб викласти свої емоції після відвідування медзакладу, куди особисто звернувся для проходження МРТ.

Вадим Акпєров розповів, що має давні проблеми зі спиною як наслідок травм, отриманих у дитинстві  під час занять дзюдо. Ще тиждень тому взяв талон на 8 ранку і сьогодні приїхав, щоб обстежитися, але, прочекавши годину, так і не зміг отримати бажаний результат.

«Приїхав ще без десяти 8. Заходжу – нікого немає, є лише якась приємна жіночка-медсестра, дуже ввічлива, запропонувала почекати. На дверях написано розпорядок роботи: прийом пацієнтів із 8 ранку. У моєму розумінні людина, яка починає приймати людей із 8 ранку, повинна прийти раніше, бо їй потрібно запустити апарат, це складний механізм. Десь у 8:10 завозять літню жінку з інсультом, із нею син, також дуже хвилюється, а лікаря немає. Двері зачинені – прийом не ведеться.

Вони чекали хвилин 5, оскільки привезла їх швидка, син логічно починає нервуватися: де ж лікар? Хтозна, може якась п’ятихвилинка, може перезмінка. Медсестричка шукає лікаря, але ніхто не може знайти. Ще через декілька хвилин син починає говорити більш агресивно  – це ж не магазин АТБ, не заправочна станція, це лікарня, людина з інсультом. Збирається черга, у коридорі багато людей. Нарешті з’являється лікар і дуже величаво, без маски, без халату починає щось розказувати, включати апаратуру. Звісно, я не буду нічого говорити, всі пропускають жіночку з інсультом, їй роблять МРТ.

Після цього з’являються оці ходуни, які водять людей без черги. Заводять дівчину, питаю: а вас нічого не бентежить , що у мене талончик на 8 ранку? В принципі, знаючи багатьох, я міг би так само скористатися послугами оцих провідників. Але я як нормальна людина, сиджу, чекаю в черзі…

Чомусь останнім часом я дуже багато чую про обласну лікарню, щось дивне відбувається. Колись ми нормально працювали, була співпраця з обласним управлінням здоров’я, були недоліки, але їх виправляли. Вкладали гроші, розвивали, намагалися, щоб медичні послуги ставали кращими. Що відбувається зараз – я не розумію. Чи керівництво втомилося, чи, можливо, ротації якісь потрібно проводити, але точно скажу, що буду порушувати це питання перед обласними депутатами, обласною радою. Це ж я прийшов, а скільки людей не мають можливості кудись поскаржитися?! Коли трапляється якесь горе, тобі не до цього, ти думаєш, як врятувати своїх близьких.

Мене зачепила не моя історія, що я просидів годину в черзі і в результаті нічого не зробив. Мене більше вразила ситуація, коли я бачу сина з матір’ю, і він не розуміє, що йому робити. У неї інсульт, її привезла швидка, вони чекають лікаря, який невідомо де».

Наприкінці свого відео Вадим Акпєров послав сигнал керівнику Сумської обласної лікарні Володимиру Гороху – подякував, але сказав, що тепер буде співпрацювати в іншому напрямку.

4 листопада
3 листопада