Вчора
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

Державний ліцей «Кадетський корпус» ім. І. Г. Харитоненка відзначає 13 років із дня створення

13 років тому, рішенням Сумської Обласної Ради від 21 вересня 2007 року, був створений Комунальний заклад Сумський ліцей з посиленою військово – фізичною підготовкою ім. І. Г. Харитоненка.
Учора з вітаннями до навчального закладу навідалось керівництво міста Суми, представники Сумської обласної ради та Сумського прикордонного загону, а також інші поважні гості.

«З моменту створення ліцею і по сьогоднішній час колектив навчального закладу зробив неоціненну роботу по відновленню і розвитку навчального закладу, розбудові потужної навчально-матеріальної бази, а головне – у підготовці майбутнього покоління нашої Держави – це 1454 випускники, які самовіддано, патріотично служать українському народові і захищають Україну», — зазначив начальник Ліцею генерал-майор Юрій СВІДЛОВ.

Нагадаємо, що до 2007 року у приміщеннях, де зараз знаходиться Ліцей, навчалися курсанти Військового інституту ракетних військ і артилерії імені Б.Хмельницького Сумського державного університету. А вже з вересня 2007 року приміщення віддали Ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. І.Г. Харитоненка.

Відповідно до Указу Президента України від 08 вересня 2011 року №901/2011 вже створений Державний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус». А на підставі розпорядження КМУ від 06.02.2019 № 54-р навчальний заклад передано до сфери управління Адміністрації Державної прикордонної служби України, відтоді заклад має назву Державний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім. І. Г. Харитоненка Державної прикордонної служби України.

 

Джерело: debaty.sumy.ua

4 листопада
3 листопада