Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Держпродспоживслужба: зерносушарка Жамардія в Липовій Долині перевищує норми викидів у понад 8 разів

Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області, яке на замовлення мешканців Липової Долини проводило перевірки скандальної зерносушарки ТОВ «Агропартнери-2009», виявило, що рівень забруднення повітря та рівень шуму від роботи сушарки перевищує гранично допустимі норми у декілька разів.

Історія багаторічного протистояння між мешканцями Липоводолинської ОТГ та керівником ТОВ «Агропартнери-2009» Сергієм Жамардієм, який роками нехтував здоров’ям місцевих жителів та законодавством, а також приносив мільйонні збитки громаді не втрачає своєї актуальності.
Так, нещодавно бізнесмен-аграрій зробив скандальне зізнання, де серед іншого заявив, що зерносушарка працювала без порушень та не несла ніякої шкоди ані місцевим жителям, ані екології в цілому.
“На основі багаторазових тестів, досліджень стверджую – розміщення дозволене всіма нормами, шкоди екології і населенню немає”, – неморгнувши й оком, написав у Фейсбуці керівник ТОВ «Агропартнери-2009» Сергій Жамардій.
Можливо, робота скандальної зерносушарки й не наносила шкоди екології, а от липоводолинцям, які живуть біля неї (зерносушарку пори всі норми Жамардій побудував прямо посеред селища) , створювала дискомфорт та не давала можливості дихати чистим повітрям. Тож аби не бути голослівними, наводимо результати перевірки, яку на численні звернення місцевих жителів провело головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області.
«За результатами проведених вимірів шумового навантаження в житловій кімнаті, встановлено, що вони в нічний час перевищують допустимі рівні згідно ГОСТ 12.1.036-81 «Шум. Допустимые уровни в жилых и общественных зданиях» та ДБН В 1.1-31:2013 «Захист територій, будинків і споруд від шуму», а саме: в нічний час максимальний рівень шуму в житловій кімнаті квартири №13 становив 33дБ «А» при допустимому рівні в нічний час 30 дБА (Протокол проведення досліджень шумового навантаження Роменського міжрайонного відділу ДУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України від 28.12.2017р. №12).», – йдеться у листі за підписом першого заступника начальника головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Євгена Лазоренка.
На момент проведення досліджень атмосферного повітря на вміст пилу, азоту діоксину, концентрація пилу в пробах, відібраних на розі вулиці Роменської та 1-му провулку вулиці Лікарняної (100 м від джерела забруднення) та 2-му провулку вулиці Лікарняної, 13 (100 м від джерела забруднення), концентрація пилу перевищувала гранично-допустимі концентрації хімічних та біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць, затверджених т.в.о. головного державного санітарного лікаря України від 03.03.2015р., а саме: при гранично допустимій концентрації 0,5 мг/м3, виявлена концентрація в пробі атмосферного повітря на розі вулиці Роменської та 1-го провулку вулиці Лікарняної була в межах: 2,44 мг/м3 – 2,45 мг/м3; в пробі атмосферного повітря на 2-му провулку вулиці Лікарняної, 13 – в межах: 4,06 мг/м3 – 3,91 мг/м3. Тобто перевищення від норми складає у понад 8 РАЗІВ!!!


Нагадаємо, що голова Липоводолинської ОТГ Володимир Штанько поставив на місце “зарвавшогося агробарона” Жамардія, який, продавлюючи власні інтереси за допомогою “великих зв’язків”, нехтує законодавством, безпекою людей і приносить численні збитки й проблеми громаді.
Також раніше, депутатський корпус Липоводолинської ОТГ розглянув звернення місцевих жителів щодо порушень екологічного законодавства ТОВ «Агропартнери-2009» і його керівником Сергієм Жамардієм та прийняв безпрецедентне рішення – рекомендував підприємству винести за межі селища зерносушарку, через роботу якої місцеві жителі не могли дихати чистим повітрямЭ

4 листопада
3 листопада