Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Дільниці Сум отримали засоби захисту на 300 тисяч гривень

Дільниці Сум отримали засоби захисту на 300 тис. грн. Їм видавали маски, рукавички і решту того, з чим вони повинні приймати виборців у день виборів – 25 жовтня, аби отримуватись вимог карантину.

Усього у межах Сум і його околиць працюватиме 135 дільничних комісій. Їхні потреби – майже 25 тис. масок і захисних екранів, близько 5 тис. рукавичок і 280 літрів засобу для дезінфекції.

Маски, термометр, рукавички, скотч для того, щоб робити розмітки для людей, рушники видавали 21 жовтня у територіальній виборчій комісії на площі Незалежності, 2. Також – канцелярію, яку закуповували окремо. Забирають ящики та пакунки по дві людини. Це – голова та секретар комісії.

“Розтягнутий дуже процес. Отримали сьогодні тільки канцтовари, у що будемо запаковувати. Ще не дивилися. Розписалися – і все. Списки виборців уточнені – сьогодні, можемо – завтра і у п’ятницю отримати, тоді разом із бюлетенями, й решту боксів”, – говорить голова ДВК Олена Пігуль.

Мають отримати подібні пакунки представники 135 дільничних комісії.

“Все це закуповує міська влада, передає нашій територіальній комісії. Аптечку вони також сформували. Сьогодні наші дільничні комісії отримають її. Розраховували маски на кількість членів комісій тому, що в кожній комісії – різна кількість членів”, – сказала заступниця голови Сумської міської ТВК Лариса Симоненко.

За її словами, на засоби захисту міська рада витратила майже 300 тисяч гривень. Таку суму розрахували, у тому числі, на майже 25 тис. масок і захисних екранів, близько 5 тис. рукавичок і 280 літрів засобу для дезінфекції.

Ситуацію з наявністю засобів захисту для працівників на виборах тиждень тому моніторила громадянська мережа “ОПОРА”.

“Перевірка не дуже позитивно закінчилася. Конотопська міська ТВК нам повідомила, що їм передали. Там виконком окремим рішенням виділив засоби. У рішенні зазначено, що вони мають частину повернути, невикористану. Їм також сказали повернути захисні екрани”, – говорить координаторка спостереження громадянської мережі “ОПОРА” за виборами на Сумщині Ольга Коренєва.

За її словами, не зовсім зрозуміло, як це буде відбуватися.

“Оскільки голова комісії говорила, що там не тільки про екрани йде мова, а й захисні костюми, які мають утилізуватися”, – додала вона.

Також Коренєва розповіла, яка ситуація на інших ТВК.

“По інших ТВК нам сказали, що, якщо вони і мають засоби особистого захисту, то вони закуплені за особисті кошти. Усе – на їхніх. У ДВК мова про це взагалі не йшла. Станом на 21 жовтня більшість нам пообіцяла, що їм щось мають виділити”, – зазначила вона.

Ситуацію з поверненням засобів захисту прокоментував Конотопський міський голова Артем Семенихін.

“Мова йде про повернення багаторазових захисних екранів, які коштують нормальних грошей. Ми за них заплатили з бюджету, щоб надалі використовувати. Це перше. І друге – мова йде про невикористані захисні костюми, якщо будуть такі. Використані, звичайно нам не потрібні. Ми сказали, щоб нам повернули невикористані. Їх передамо медикам”, – говорить він.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада