Вчора
30 квітня
29 квітня
25 квітня
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня

Дмитро Живицький: СНАУ стоїть в авангарді позитивних змін країни

Губернатор Сумщини Дмитро Живицький назвав Сумський національний аграрний університет потужним навчальним закладом, а також заявив, що побудований зимовий полігон відкриє нові можливості для якісної підготовки майбутніх спеціалістів.

Сумський національний аграрний університет став одним із небагатьох вишів, які потрапили до першої хвилі створення центрів колективного користування науковим обладнанням на державному рівні. Такі високі досягнення, за словами очільника області Дмитра Живцького, є показовими.

«СНАУ стоїть в авангарді позитивних змін нашої країни, які відображені не тільки в аграрній науці. Навчальний заклад починає рухатись в форваторі Програми Президента. Наразі держава потребує якісних кадрів для роботи в дорожній галузі, для обслуговування автошляхів, а також для підготовки спеціалістів в дорожньому будівництві», – зазначив голова Сумської облдержадміністрації під час презентації Центру колективного користування науковим обладнанням з новітніх агротехнологій та демонстрації унікального критого зимового полігону.

Дмитро Живицький переконаний, що відкриття нової дорожньої спеціальності у СНАУ стає серйозною підтримкою для галузі.

«Сумський аграрний університет стане потужним навчальним закладом, який готуватиме кадри, в тому числі, для дорожньої галузі. Зараз це вже частково є. У пріоритеті – відкриття нових спеціальностей. Цей полігон відкриває нові можливості. Переконаний, що студенти захочуть їхати саме в Суми, в аграрний університет вивчати не тільки механізацію і технологію точного землеробства, а й дорожнє господарство і будівництво», – додав голова облдержадміністрації.

Зі словами вдячності за конструктивну співпрацю до керівництва області та представників бізнесу звернувся ректор Сумського НАУ, академік НААНУ Володимира Ладика. Серед іншого він також заявив, що відкриття Центру колективного користування науковим обладнанням з новітніх агротехнологій “Лабораторія екологічного землеробства та природокористування” є вимогою сьогодення.

«Обласна державна адміністрація та обласна рада дали старт цьому центру, розуміючи що сьогодні потрібно створювати місце, де готуватимуть і агронома, і інженера, і будівельника. Це витребувано бізнесом», – сказав очільник вишу.

Підкреслила важливість створення критого зимового полігону й декан будівельного факультету СНАУ Людмила Циганенко.

«Враховуючи Президентську програму «Велике будівництво» наш будівельний факультет запровадив з 2022 року нову освітню програму – «Автомобільні дороги та транспортні споруди». Цей полігон стане дуже корисним для майбутніх спеціалістів – він призначений для практичного навчання студентів різних спеціальностей, а особливо для будівельників», – сказала вона.

За словами Людмили Циганенко, підприємство «АМК РЕМ-БУД», яке приймає активну участь у розбудові дорожньої інфраструктури області, стало одним із стилхоледрів цього проєкту.

«У зимовий період, коли будівельна дорожня техніка не працює на виробництві, вона буде представлена на нашому полігоні. Студенти отримають можливість ознайомитися з нею та зрозуміти, як проводяться земляні роботи у дорожньому будівництві, як влаштовується технологія дорожнього покриття. Це дуже важливо. Адже запорука поєднання теоретичних та практичних знань – основа підготовки висококваліфікованого та конкурентоспроможного фахівця», – підкреслила декан будівельного факультету.

Нагадаємо, що ТОВ «АМК РЕМ-БУД», яке нещодавно підписало Меморандум про співпрацю з СНАУ щодо підготовки кадрів для дорожньо-будівельної галузі, також прийняло участь у цьому заході. Про можливості підприємства, його роль у процесі підготовки майбутніх спеціалістів та співпрацю з СНАУ присутнім розказав директор сумського офісу «АМК РЕМ-БУД» Юрій Деркач.

«Ми бачимо, що попереду у влади не менш амбітні плани щодо розбудови інфраструктури, і щоб їх втілити завтра – ми вже сьогодні розвиваємо нові технології, оновлюємо автопарк спецтехніки і, звичайно, інвестуємо у майбутні кадри. Ми налаштовані на конструктивну співпрацю. Саме тому сьогодні ми саме тут – у СНАУ. Ми готові вчитися і навчати», – підкреслив він.

4 листопада
3 листопада