Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня

До ініціативи нардепа Тетяни Скрипки долучилася обласна адміністрація

У Сумах триває акція зі створення світловідбиваючих пов’язок для дітей, аби зробити безпечним їхнє пересування містом в умовах відсутності вуличного освітлення. З такою ініціативою виступила народний депутат Тетяна Скрипка, заручившись підтримкою жіночого об’єднання «Мереживо».  Вони придбали 550 метрів світловідбивальної стрічки, які перетворюють на півтори тисячі пов’язок.

На волонтерських засадах допомагає реалізувати соціально важливий проєкт, навіть за відсутності опалення та вимкнення світла, колектив Сумського центру професійно-технічної освіти з дизайну та сфери послуг.

«Сьогодні до мене надходить дуже багато звернень від батьків, мешканців нашого міста про те, де можна придбати світловідбивні елементи  для дітей. Так і виникла ідея акції. Саме завдяки пов’язці, такому маленькому елементу на одязі, ми можемо вберегти життя і здоров’я наших дітей», – розповідає нардеп Тетяна Скрипка.

Перші 500 пов’язок цього тижня патрульні поліцейські передали вихованцям одного з дитячих садочків Сум, нагадавши про правила дорожнього руху та безпеку. За словами батьків, дітям пов’язки справді сподобалися,  тепер вони можуть бути спокійнішими, адже їх помітно на дорозі.

Вітають ініціативу нардепа Тетяни Скрипки і патрульні, адже в умовах  темряви значно підвищився ризик аварійності. За жовтень у Сумах сталося близько 80 ДТП, зокрема 3 дитини  отримали тілесні ушкодження.

В управлінні освіти і науки Сумської міської ради запевняють, що також допоможуть втілити ідею і продовжити акцію, започатковану парламентаркою.

Долучилася до ініціативи Тетяни Скрипки і Сумська обласна військова адміністрація, влаштувавши кампанію “Стрічка безпеки – рятує життя!”. Очільник області Дмитро Живицький разом із посадовцями та поліцейськими вийшли у центр міста і роздавали перехожим світлоповертаючі елементи.  Підключатимуть до справи і керівників громад, щоби якомога більше людей отримали стрічки для одягу, які бачать водії при повній відсутності вуличного освітлення.

«Бути помітним на дорозі – це залишитись живим.

Закликаємо всіх не нехтувати цим простим правилом. Вдягайте жилети, прикріплюйте стрічки та інші світлоповертаючі елементи. Подбайте про те, щоби діти не виходили на вулицю без цих важливих елементів щоденного одягу. Бережіть себе!» – звернувся до жителів області керівник ОВА Дмитро Живицький.

Нардеп Тетяна Скрипка також звернулася із проханням до водіїв бути уважнішими, ніж будь-коли, бо йдеться про життя і здоров’я дітей.

Нагадаємо, нардеп Тетяна Скрипка продовжує допомагати сумським лікарням: наразі центральній міській та дитячій обласній.

4 листопада
3 листопада