Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Епідемічна ситуація на Сумщині дозволяє приступити до навчання у звичайному режимі

Про це повідомила очільниця обласного Департаменту освіти і науки Вікторія ГРОБОВА в інтерв’ю місцевому телеканалу «Відікон».

За її словами, сьогодні Сумщина знаходиться у «зеленій» зоні щодо поширення коронавірусної інфекції, а отже у планах приступити до навчання 1 вересня й працювати безпосередньо в закладах освіти.

Проте Вікторія Гробова зазначає, що стовідсотково не можна бути впевненим у тому, що епідемічна ситуація з поширенням COVID-19 не зміниться. «Все буде залежати від того, як жителі Сумщини будуть дотримуватися умов адаптивного карантину, будуть соціально відповідальними і на яку позицію область вийде на кінець серпня», – підкреслила посадовець.

Щодо нестандартного закінчення попереднього навчального року, то це питання вже опрацьоване з педагогічними працівниками в області. «У вересні вчителі проведуть моніторинг щодо рівня знань учнів та засвоєння матеріалу. Якщо якість освіти тих тем, що викладались в умовах дистанційного навчання, виявиться не на достатньому рівні, то педагоги готові до можливого доопрацювання матеріалу з урахуванням міждисциплінарного зв’язку».

У начальних закладах з великочисельними класами є варіант щодо поділу таких на підгрупи. Відповідне рішення можуть приймати педагогічні ради з урахуванням фінансових можливостей навчального закладу.

Потрібно зазначити, що наразі МОЗ дало школам протиепідемічні рекомендації на початок навчального року, детальніше з якими можна ознайомитися за посиланням: https://nus.org.ua/news/moz-dalo-shkolam-protyepidemichni-rekomendatsiyi-na-pochatok-navchalnogo-roku/.

4 листопада
3 листопада