Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня

Філармонія у Сумах знову працює

Сумська філармонія почала свою роботу після карантину. Музиканти відновили репетиції з 16 червня. Планують кілька літніх концертів з дотриманням норм карантину, а потім — закриють сезон, повідомили у філармонії.

Музиканти розповідають, що підтримували зв’язок у соцмережах. «Вже так довго сиділи вдома, засумували за колективом, за цим місцем», — говорить Дар’я Гецко.

Ряд запланованих концертів камерного оркестру «Ренесанс» довелося перенести. Тепер закриватимуть сезон, як це було зазвичай навесні, і невдовзі, у жовтні, відкриють новий, повідомляє «Суспільне».

«Багато планів запросити диригентів, які могли б попрацювати з оркестром, показати свої нові програми. Наше керівництво дозволило нам працювати, при деяких умовах. Я думаю, в цей літній період , коли відпустки, приїжджають люди з різних міст, їм буде цікаво прийти на концерт», — переконаний головний диригент камерного оркестру «Ренесанс» Борис Гончаренко.

Музиканти, хоч і були вдома, але могли вдосконалювати свою музичну майстерність, — розповідає директор філармонії Олександр Даниленко. «Відповідно, втрат, пов’язаних з творчістю, ми не відчули. Відчув адміністративний персонал, який частково знаходився в відпустках, але у відпустках тарифнихХтось на дистанційній роботі був, це, насамперед, концертний відділ наш, який займався плануванням роботи на майбутнє», — розповів директор.

З розміткою для відвідувачів на підлозі, антисептиками, масковим режимом і частими прибираннями, — так в нових умовах працюватимуть у філармонії. Зачиненим для гостей поки буде буфет.

Частину творчих заходів планують перенести на відкрите повітря. Зокрема, у дворі Сумського державного університету на Петропавлівській організують концерт для пенсіонерів, людей з інвалідністю і учасників війни на Сході. На подвір’ї філармонії планують організувати танцювальний вечір.

4 листопада
3 листопада