Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Глухівчанин, який першим захворів на COVID-2019, до сих пір не може вилікуватись від нього

На Глухівщині одні хворі вилікувались за тиждень, інші мають вірус більше місяця

Майже місяць на Глухіщині не фіксують нових випадків коронавірусної інфекції. За даними Глухівського відділення Сумського лабораторного центру на 2 червня кількість офіційно виявлених хворих у місті лишилася на позначці 5, а в районі – 2. На Сумщині за останні тижні реєструють лише поодиноких хворих, наразі їх 173, продовжують лікуватись 22 людини.
Складних випадків на Глухівщині не фіксували, п’ятеро лишалися вдома на самоізоляції. Двоє пенсіонерів поважного віку були госпіталізовані у Шосткинську ЦРЛ через побоювання загострення хронічних хвороб. Ніхто з них не потребував апарату штучного дихання. Зараз чоловіка з дружиною вже виписали з лікарні.
Четверо глухівчан та один мешканець села Мацкове вже одужали, їхні аналізи двічі мають негативний результат ПЛР-дослідження. Втім, вірус настільки підступний, що досі не відомо, чому одні надзвичайно швидко перемагають недуг, а інші довго лишаються «коронованими». Наприклад, першою позбулася вірусу породілля, яка захворіла пізніше за всіх. Досі не відомо, де саме вона підчепила вірус, адже ні у чоловіка, ні в рідних його не виявили. Новонароджене малятко теж не інфікувалося. А от ті, хто були «першопрохідцями», досі мають позитивні результати аналізів.
«Наразі коронавірусна інфекція ще фіксується в 26-річного глухівчанина, який був першим хворим у місті, та у жінки, що приїхала погостювати в Мацкове. При цьому вони не мають ніяких клінічних ознак. Хвороба протікала у легкій формі», – коментує завідувачка Глухівським відділенням Сумського лабораторного центру Марина Матвієнко.

Мацкове з хлібом
Попри те, що в Мацковому ще досі не одужала жінка, жорсткий карантин закінчився ще 14 травня. Люди повернулися до звичного життя: зник поліцейський пост, мешканці вільно виходять на вулиці, здають молоко, відновили роботу торговці, що приїжджають до села, з’явилася банальна можливість самому купити собі хліба. Звісно, дотримуються карантинних заходів, ходять в масках, менше спілкуються.
«Два тижні люди змушені були сидіти по домівках, поліція патрулювала вулиці, контролювала транспорт. Оскільки терцентр не зміг допомогти у забезпеченні мацківців продуктами, це взяли на свої плечі ми, – ділиться голова Баницької сільської ради Сергій Баклан. – Депутат від села Наталя Мартиненко тримала зв’язок з людьми, записувала, що кому необхідно. Ми з директором КП «Баницьке» Миколою Могилевським на його автомобілі закупляли продукти, хліб, ліки та розвозили».
На самоізоляції лишається лише хвора пенсіонерка, в той же час її брат давно одужав, ходить по воду, спілкується з сусідами. Як зазначають глухівські епідеміологи, люди, які перехворіли на коронавірусну інфекцію, після двох негативних результатів можуть повертатися до звичного життя, контактувати з іншими людьми, адже вони вже не є носіями вірусу.

nedelya.info

4 листопада
3 листопада