Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

ГО Сумщини звинуватила Держпрацю в ігноруванні рішення суду на мільйон гривень

Сьогодні, 8 червня, громадська організація “Український порядок” оприлюднила інформацію про те, що Управління Держпраці в Сумській області забуло звернутися до виконавчої служби за стягненням понад 1,1 млн. грн штрафу, який суд присудив сумському ЖЕКу за неоформлених працівників.

Управлінням Держпраці у Сумській області 30.08.2018 було зафіксовано факт порушення ТОВ «Побутсервіс Суми» трудового законодавства, а саме – використання праці неоформлених працівників (десять осіб) та накладено на підприємство штрафу в розмірі 1 116 900,00 грн.

ТОВ «Побутсервіс Суми» звернулося з позовом до Сумського окружного адміністративного суду, у підсумку позов було задоволено частково.

Постановою Другого апеляційного адміністративного суду від 14.08.2020 у справі №1840/3227/18 рішення суду першої інстанції було скасовано в частині задоволення позовних вимог ТОВ «Побутсервіс Суми» і винесено нове рішення, яким відмовлено у задоволенні позовних вимог товариства.

Таким чином, ТОВ «Побутсервіс Суми» мало сплатити до державного бюджету штраф у сумі 1 116 900,00 грн. Але станом на червень 2020 року ТОВ «Побутсервіс Суми» штраф не сплатило. Управління Держпраці у Сумській області не зверталося за стягненням грошових коштів з ТОВ «Побутсервіс Суми» у сумі 1 116 900,00 грн і інформація про цей суб’єкт господарювання відсутня в реєстрі боржників.
Тож чи випадково, чи по недогляду, але посадовці Управління Держпраці у Сумській області «забули» про понад мільйонну суму штрафу, адже рішення набуло законної сили майже 10 місяців тому. Між тим, така “неуважність” негативно відбивається на державному бюджеті, який і в кращі часи бажав більшого, а на фоні світової кризи – то й поготів.

Ухвалою Касаційного адміністративного суду Верховного Суду від 02.10.2019 відмовлено у задоволенні клопотання ТОВ «Побутсервіс Суми» про зупинення виконання постанови Другого апеляційного адміністративного суду від 14.08.2019.

Примітка: ТОВ «Побутсервіс Суми» займається обслуговуванням житлових будинків, переважно збудованих ТОВ «Будівельно виробничо-комерційна компанія «Федорченко». Єдиним учасником ТОВ «Побутсервіс Суми» та її директором є Світлана Ігорівна Ходак, яка відома лише тим, що зараз намагається допомогти своєму онуку Владиславу Кривошею уникнути кримінальної відповідальності за ч. 1 ст.152 (зґвалтування) та ч.2 ст. 125 (нанесення тілесних ушкоджень) КК України.

Тож, до правоохоронної системи постає дедалі більше питань. Тільки широкий розголос і увага спільноти допоможуть внести ясність – хто зацікавлений у тому, аби зухвале нехтування законом залишалося без покари та як це нарешті припинити раз і назавжди.

sumy.today

4 листопада
3 листопада