Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня

Голова Роменської РДА обирає гроші замість здоров’я липоводолинців?

Схоже, очільник Роменської РДА Денис Ващенко спокусився на обіцянки липоводолинського «агробарона» та стає на захист інтересів Жамардія…

Як анонсували раніше, 12 жовтня у Липовій Долині відбулися громадські слухання щодо наміру отримання дозволу на викиди ТОВ «Агропартнери-2009». Сам липоводолинський «агробарон» Жамардій на зібрання не зволів прийти, а відправив до людей свого представника та привіз «підконтрольних тітушок» із сусідніх сіл (Русанівка, Кимлички), які намагалися вплинути на хід голосування.

Під час обговорення представник Жамардія розповів, що агропідприємство самостійно замовило проведення перевірки роботи сушарки. Правда, не повідомивши при цьому а ні владу, а ні місцевих жителів. Очевидно, це проводили таємно, щоб ніхто не дізнався. Сталося це 29 червня. І як виявилося, жодних перевищень концентрацій забруднюючих речовин у повітря не виявлено. ТОВ «Агропартнери-2009» повністю відповідає вимогам законодавства та підстав для відмови у видачі дозволу немає.

Місцеві жителі в свою чергу наголошували, що заміри проводились у момент, коли сушарка не працювала, а відтак результати перевірки не відповідають дійсності.

«Ми живемо під сушаркою і чуємо, коли вона працює, а коли ні. Що ж ви розповідаєте. Перевірка проведена неправомірно. Коли ми проводили заміри у грудні, перевищення було у вісім разів. А ви замовили перевірку, коли вона не працювала. Не брешіть людям. Дайте нам чисте повітря», –  аргументували присутні.

Вони нагадали, що «агробарон» хотів підкупити людей медом та обіцянками провести світло, але не все вирішують гроші…  Після п’яти років боротьби з липоводолинським бізнесменом люди свою думку не змінили і наполягають на тому, щоб винесли сушарку за межі населеного пункту. Додамо, що таку позицію підтримує голова Липоводолинської ОТГ Володимир Штанько та місцеві депутати, які нещодавно проголосувавши за відповідне рішення.

Багатогодинні громадські слухання супроводжувалися жвавим обговоренням. У залі лунали звинувачення і на адресу очільника Роменської РДА Дениса Ващенка, якого люди запідозрили у співпраці із Жамардієм.

Наштовхнула на таку думку жителів Липової Долини риторика чиновника щодо цієї скандальної ситуації. Замість того, аби підтримати пропозицію людей, які роками страждають від виробництва Жамардія (перенести сушарку за межі селища), він, щоб відтягнути остаточне вирішення питання, запропонував створити робочу групу.

Більш того, Денис Ващенко запропонував провести голосування щодо сушарки серед присутніх у залі, де більша частина людей була звезена Жамардієм із інших сіл, які виступали на його боці, та не мали жодного відношення до цієї ситуації.

«Чому ми комусь повинні йти на зустріч, а комусь обмежувати їх право. Кожен громадин має право за Конституцією. Давайте знаходити спільне рішення. Чому одних обмежуємо, інших – ні», – зазначив Ващенко начебто не розуміючи, що такими словами він стає на захист Жамардія із його завезеними тітушками, замість того, щоб підтримали липоводолинців.

У свою чергу жителі Липової Долини виступили категорично проти такого рішення і наполягали, аби їх долю вирішували виключно ті, хто тут мешкає, а не завезені за 20 км жителі інших громад.

У підсумку громадські слухання закрили без голосування та прийняли рішення щодо створення робочої групи, яка вивчатиме цю проблемну ситуацію.

4 листопада
3 листопада