Вчора
30 квітня
29 квітня
25 квітня
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня

Голова Сумської ОДА пояснив, чому не створили департамент охорони здоров’я

Порушення у ході аудиту обласного управління охорони здоров’я не дали змогу створити з нього департамент. Так пояснив голова Сумської обласної адміністрації Роман Грищенко зміну свого рішення.

У травні 2020 року голова облдержадміністрації створив комісію для ліквідації управління охорони здоров’я, і створив новий департамент. А тиждень тому це рішення скасував.

Ми створили такий департамент, створили штатні одиниці в цьому департаменті, але не заповнювали їх посадами, поки не проведемо і не закінчимо аудит управління. Аудит показав ті речі, які унеможливлюють створення департаменту, і саме тому ліквідований департамент і відмінена ліквідація управління. В ході аудиту я ми знайшли порушення, зараз ми реагуємо на ці порушення.Такі речі були – медикаменти лежали на складах, а в управлінні про це ніхто не знав”, – сказав Роман Грищенко.

Звільнений у травні 2020 року начальник управління охорони здоров’я області Дмитро Кравцов від коментарів відмовився. У розмові з журналістом Суспільного сказав, що коли його призначили, управління ліків вже не закуповувало. Це робили лікарні самостійно.

До нього на цій посаді працював Сергій Бутенко, який прокоментував заяву очільника області так: “Той аудит, наскільки я чув, було тільки питання заборгованості перед фірмами, які поставили у 2013 році обладнання. Я почав працювати з 2014-го року. Коли я прийшов, цей борг вже був. Це було закуплене обладнання для Роменської ЦРЛ. Також, більш дрібне рентгенобладнання для Середино-будського та Білопільського районів. Там загальна заборгованість була, тобто держава виділяла цільову субвенцію, управління тоді закупило це обладнання, а держава наприкінці 2013-року цих коштів не дала”.

За словами Сергія Бутенка, цей борг за 6 років збільшився майже до восьми мільйонів. “Будь-яких ліків, які б лежали на складі або були незареєстровані, або були неприйняті на приход, за мого керівництва управлінням охорони здоров’я, не було”, – сказав Бутенко.

За словами Романа Грищенка за результатами аудиту можливі звернення до правоохоронців. Поки таких не було. Також, за словами Романа Грищенка на посаду майбутнього керівника департаменту оголосять конкурс.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада