Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Директор сумського пологового будинку Пресвятої Діви Марії Ольга Чирва розповіла, чому цей заклад називають “зеленим”

Із настанням осені, епідеміологічна ситуація в країні дуже загострилася. Особливо це стосується поширення коронавірусу. Буквально щодня на Сумщині ми окрім жертв війни ще і маємо смерті від цієї хвороби. Запроваджено масковий режим, приймаються додаткові заходи, щоб уберегти на населення від подальшого поширення ковіду.

Звичайно у пологовому будинку Пресвятої Діви Марії були і раніше підвищені протиепідеміологічні заходи безпеки, а сьогодні вони стали ще більш жорсткими, що в свою чергу дозволило їм стати територією без ковіду, як наслідок, пологовий будинок Пресвятої Діви Марії у народі почали називати “зеленим”, тобто чистим від інфекційних хвороб.

Ось, що із цього приводу говорить директор закладу Ольга Чирва:

“Питання захисту пологового будинку від епідемії коронавірусу – давно стоїть на моєму особистому контролі. Введено масковий режим, а породіллі всі без винятку, які до нас потрапляють проходять експрес-тестування. І якщо тест показує наявність вірусу, то її відправляють народжувати в Сумський обласний клінічний перинатальний центр на Баси.

Можу сказати, що таких породілей у нас не багато, адже кожна жінка, перед тим як народжувати намагається зменшити контакти, берегти своє здоров’я… Однак, коли все ж тест є позитивним – то ми знаємо як реагувати. Окрім того, що пацієнтка направляється на Баси, проводиться повна дезінфекція приймального відділення.

Якщо ж тест показав відсутність “корони”, то жінка уже залишається у нас і не контактує “із зовнішнім світом” до самої виписки. Звичайно, можна замовити доставку їжі чи передати передачу, але все робиться через приймальне відділення з особливими засобами безпеки. Коли ж виникає потреба все ж вийти на вулицю, то згідно наших протоколів, робимо повторний тест.

Такі комплексні заходи дозволяють тримати нам протиковідну безпеку на високому рівні, що у свою чергу дозволяє породіллям безпечно народжувати у нашому медичному закладі”

Також Ольга Вікторівна відзначила ініціативу народного депутата від партії “Слуга народу” Тетяни Скрипки, яка нещодавно передала медичному закладу 200 експрес-тестів на ковід:

“Окремо хочу зазначити про експрес-тестування, яке проходять у нас всі породіллі. Його вартість становить 300 гривень. На жаль, ця сумма не передбачена в нашому бюджеті, тому роблять їх жінки за свій рахунок, сплачуючи офіційно кошти через банківський термінал. Однак ми стараємося і цю проблему зрушити з місця. Так, минулого тижня народний депутат України Тетяна Скрипка передала нашому медичному закладу 200 експрес-тестів – це дуже гарний початок. Щиро надіюся, що таку ініціативу Тетяни Василівни підхоплять й інші небаждужі люди, адже нашими послугами користуються породіллі зі всієї Сумщини і ми всім прагнемо забезпечити найвищу їх якість для усіх жінок, які до нас приїжджають.

Сьогодні ми вже довели, що навіть у такий складний час на Сумщині можна народжувати безпечно. І в подальшому ми тільки збільшимо напрацювання цього напрямку”.

4 листопада
3 листопада