Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

Головний лікар Сумської ЦРЛ Володимир Поцелуєв: “Надаємо всю необхідну допомогу хворим на коронавірус”

Із 3 грудня інфекційне відділення Сумської центральної районної лікарні почало приймати перших пацієнтів із ускладненим перебігом COVID-19. Воно розраховане на 53 ліжка. Тут приймають пацієнтів із Сум та населених пунктів у радіусі 60 кілометрів навколо обласного центру. Для надання медичної допомоги сформовано 5 бригад.

Медичні працівники, які контактують із хворими на коронавірус пацієнтами, у повному обсязі забезпечені засобами індивідуального захисту. На виході з так званої “червоної зони” встановлено дезінфекційний бокс, а пацієнти отримують лікування за рекомендаціями МОЗ. Відділення повністю забезпечене необхідними медикаментами.

Реанімаційна палата розрахована на 4 ліжка і оснащена обладнанням для надання допомоги хворим у критичному стані, зокрема й апаратами штучної вентиляції легень. Пацієнти з перебігом хвороби середньої важкості отримують кисень із концентраторів. Найближчим часом у закладі буде встановлено 3 кріобалони, розраховані на  480 літрів зрідженого кисню кожен.

“44 ліжка у нас будуть підключені до кислороду. Решта хворих будуть на кислородних концентраторах, їх у нас 25. Усе в лікарні є: антибіотики закуплені, антикоагулянти та інші засоби.  На сьогодні ми надаємо всю необхідну допомогу пацієнтами із COVID-19 згідно зі встановленими стандартами”, – прокоментував головний лікар Сумської центральної районної  клінічної лікарні Володимир Поцелуєв.

Крім того, у ЦРКЛ завершуються роботи з обладнання приміщення для встановлення комп’ютерного томографа. На ці потреби з державного бюджету було виділено понад 1 мільйон 300 тис грн, адже в умовах пандемії коронавірусу вчасна діагностика часто є життєво необхідною.

“Обговорюємо можливість наступного року придбання безпосередньо комп’ютерного томографа, а також розглядаємо участь у проєктах ДФРР щодо утепелення наших приміщень”, – повідомив Володмир Поцелуєв.

 

4 листопада
3 листопада