Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня

Госпіталь для ветеранів визначений відповідальним за закупівлю кисневих концентраторів для всієї Сумщини

Пацієнтів з різними хворобами, в яких виявлено коронавірус, лікуватимуть в Сумському обласному госпіталі для ветеранів. Цей заклад визначили базовим для лікування хворих з коронавірусом. 26 жовтня він розпочав приймати пацієнтів.

Про це Суспільному розповіла заступниця начальника обласного управління охорони здоров’я Галина Хомета.

“Будуть лікувати пацієнтів з коронавірусною інфекцією, які потребують стаціонарного лікування. Також – людей з COVID-19, які вдома, але потребують лікування від іншої патології. Наприклад, термінові захворювання якоїсь системи, можливо, хірургічні втручання”, – говорить вона.

За її словами, загальна кількість ліжок в госпіталі – 170. Однак суто під пацієнтів з тяжкими формами коронавірусної інфекції, поки є – 50. Решта – для тих пацієнтів, які мають легшу форму коронавірусу і не потребують інтенсивного лікування. Станом на 27 жовтня тут перебуває 41 пацієнт.

Госпіталь для ветеранів визначений закладом для централізованої закупівлі кисневих концентраторів для всієї області. На це він отримав 10 мільйонів 803 тисяч гривень.

“Для того, щоб ця процедура пройшла швидше, кошти передали обласному клінічному госпіталю як відповідальному за закупівлю цих концентраторів, каже Хомета.

За її словами, придбали 25 концентраторів, витратили на це 3 мільйони 250 тисяч гривень.

“Щодо решти – 7,5 мільйонів, – то ми чекаємо, коли з’явиться цей товар в Україні. Для того, щоб визначити постачальників і закупити концентратори на цей залишок коштів. Попередньо – десять залишається в госпіталі, ще десять – планується передати в обласну інфекційну лікарню, 5 – резерв”, – додала вона.

Ще 750 тис. заклад отримав на проєктно-кошторисну документацію. Зранку 27 жовтня шпиталь подав повторно свою пропозицію до Національної служби здоров’я на укладення договору на стаціонарну допомогу пацієнтам з коронавірусом, сказали в НСЗУ.

“Якщо пропозиція подана повторно, це означає, що заклад вже один раз подавав її, але там або були неточності, незрозумілості, або якусь інформацію подали некоректно. Їм сказали, що треба змінити”, – сказала речниця НСЗУ Христина Петрик.

За її словами, наразі пропозиція – на розгляді.

“Потім розрахують суму договору для цього закладу, надішлють договір на підпис і після цього він отримає гроші”, – додала вона.

Як сказала Христина Петрик, протягом кількох днів договір мають підписати.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада