Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Губернатор Сумщини хоче зробити лікарні сучасними, щоб жителі області отримували лікування вдома, а не в інших регіонах

На Сумщині в обласній лікарні відкрили сучасне неврологічне відділення

За словами голови Сумської облдержадміністрації Романа ГРИЩЕНКА, неврологічне відділення на 20 ліжок для хворих з порушенням мозкового кровообігу відповідає усім вимогам Національної служби здоров’я України.

«Радію з того, що нам вдалося створити нове відділенняу Сумській обласній клінічній лікарні, – зазначив Роман Грищенко. –В області є високопрофесійні спеціалісти, тож тепер наші лікарі зможуть не лише виявляти захворювання, а й лікувати їх на території обласної лікарні. Наша мета, щоб жителі Сумщини не їхали в інші області, а лікувалися у нас».

Також Сумською обласною клінічною лікарнею у рамках Програми медичних гарантій укладено договір з Національною службою здоров’я Україниза пакетом «Медична допомога при гострому інсульті».

Крім того, враховуючи, що Сумська обласна лікарня визнана опорним закладом І рівня, планується здійснити реконструкцію приймального відділення, на що передбачені кошти з державного бюджету у сумі до 12 млн гривень та придбання комп’ютерногоі магнітно-резонансного томографів для нейровізуалізації патологічних процесів.

Довідково. Щороку в Сумській області реєструється понад 3,5 тисячі гострих порушень мозкового кровообігу, до 20% цієї патології – у осіб працездатного віку. Третина всіх випадків закінчується летально, що негативно впливає на демографічну ситуацію в області.

Зокрема, ця патологія ємедико-соціальною проблемою, зважаючи ще й на досить високий рівень фінансових витрат, що необхідні для реабілітації хворих з наслідками гострих порушень мозкового кровообігу. При цьому щороку вперше визнаються інвалідами до 4% осіб, які майже стовідсотково є працездатними.

4 листопада
3 листопада