Вчора
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

Губернатор Сумщини візьметься за відновлення видобутку корисних копалин в області

Коронавірус не завадить: Сумщина продовжує рухатися наміченим шляхом – губернатор Грищенко.

Роман Грищенко вже не раз наголошував, що Сумщина – перспективна область. Одна із цих сфер – розробка корисних копалин.
«Сумщина з усіх регіонів держави має найбільше крейдових залежів. Про це ще свідчить документація радянських геологів. А крейдові залежі –  це виробництво цементу, який нині  завозиться переважно із Західної  України», – акцентував Роман Грищенко.
Також на його переконання, нині область недостатньо отримує коштів від видобутку нафти та газу. Саме тому Сумщина вийде з ініціативою  до КабМіну переглянути це питання, збільшивши відсоток рентної плати.
«Більш того будемо ініціювати, аби вони платили податки з реалізації нафтопродуктів. Не може видобуватися на Сумщині 40% всієї нафти  України й при цьому область не отримувати жодної  копійки», – додав він.

Також Роман Грищенко розповів, що боротиметься за Баницьке родовище, яке ще нещодавно вивозило до оборонних підприємств Російської Федерації маже весь видобуваємий високочистий кварцит. Таких родовищ у Європі тільки двоє  і тому глухівське родовище є унікальним.

«Про цю проблему я добре знаю. Вже три місяці кар’єр точно не працює.  За поданням СБУ там був призупинений дозвіл на видобуток із цього кар’єру, а також був не допуск від Київської екологічної інспекції… Ми будемо боротися за цей кар’єр однозначно і поверати роботу людям», – наголосив губернатор.

4 листопада
3 листопада