Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня

Губернатор Сумщини закликав разом захищати ідеї та принципи Конституції України

Шановні жителі Сумщини!

Вітаю вас із Днем Конституції України!

Прийняття у 1996 році Основного закону нашої держави закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність.

24 роки поспіль цей документ є головним орієнтиром у забезпеченні прав людини, зміцненні демократичних, соціальних та правових принципів розбудови нашого суспільства.

Українська Конституція, як спадкоємиця ідей та принципів, що були закладені ще Пилипом Орликом, – один з найбільш демократичних Основних Законів у світі. І головне – несе в собі надзвичайно цінну ідею про те, що держава функціонує для людини.

І сьогодні на наших очах Україна переживає важливі перетворення заради покращення життя наших громадян: впроваджуються галузеві реформи, ініційовані Президентом Володимиром Зеленським і Урядом, в державі активно відбуваються процеси децентралізації, цифровізації та модернізації. І саме Конституція України є головним арбітром усіх цих починань.

Українське суспільство також змінюється і розвивається, однак Основний закон нашої держави залишається головним дороговказом та маркером, з яким ми постійно звіряємося.

Я переконаний, що Україна розпочинається з кожного з нас. Тож нехай віра у власні сили об’єднує нас на шляху утвердження ідеалів справедливості, рівності та свободи, можливості реалізуватися кожній особистості заради процвітання нашої держави!

Шануймо ідеї та принципи, що визначені в Основному законі України, та захищаймо їх разом!

З повагою,

Голова Сумської облдержадміністрації Роман Грищенко

4 листопада
3 листопада