Вчора
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня

Ігор Васильєв заявив про недоцільність і невчасність реформування Сумської лікарні №5 під час пандемії коронавірусу

Сьогодні в Сумах під будівлею залу засідань Сумської міськради мітингували медики Сумської міської клінічної лікарні №5. Вони категорично не згодні з тим, щоб їхній медзаклад був приєднаний до клінічної лікарні Святого Пантелеймона. А саме такий проєкт рішення днями з’явився на сайті Сумської міськради, яка сьогодні, 6 жовтня, зібралася на чергову сесію.

Свою підтримку медикам висловив народний депутат України Ігор Васильєв. Про це політик заявив у відеозверненні, оприлюдненому на його фейсбук-сторінці.

«Я вважаю, що це – неприпустимо: реорганізовувати заклад, не порадившись з його персоналом. Ми ж всі розуміємо, що обов’язково будуть звільнення, перепризначення, а це напруга мінімум 2 місяці – якраз у розпал пандемії Covid-19», – заявив Ігор Васильєв.

Нагадаємо, що саме лікарня №5 у Сумах  є опорною «ковідною» лікарнею для дорослих пацієнтів. Наразі там вже лікується понад 220 хворих на коронавірус, кількість ліжок – 250, і вона постійно збільшується.

«Тільки вчора ми ходили тут і думали, як профінансувати генератор кисню, бо дуже важливо, щоб кисень генерувався безпосередньо в лікарні, і не доводилося звідкись його підвозити. А сьогодні вже цей заклад хочуть приєднати до іншого, зовсім не враховуючи позицію й інтереси самих медиків.

Це неприпустимі дії певних політиків, і виникає думка, що вони діють у своїх власних інтересах.

Я хочу запевнити персонал лікарні №5: буду боротися за ваші права, і тільки за вашої згоди, при вашому повному розумінні ситуації може відбутися реорганізація вашого закладу.

Також хочу звернутися до ініціаторів цього процесу та нагадати, що наразі ми – у помаранчевій зоні, і, вірогідно, вже незабаром опинимося у червоній. Люди, почекайте, поки ми повернемося до зеленої, і тоді ми всі зможемо сісти за переговорний стіл і все добре обговорити, зважити, щоб ухвалити виважене рішення щодо структури будь-якого лікувального закладу», – написав парламентар.

4 листопада
3 листопада