25 квітня
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

Іноземні студенти вийшли до Сумського держуніверситету через зникнення товариша

Іноземні студенти зібралися 26 серпня біля Сумського державного університету. Причиною цього стало зникнення колишнього студента університету, громадянина Нігерії Обарі-Марка Калеба.

Чоловік зник 20 серпня під час морської прогулянки. Він перебував на яхті приватного яхт-клубу “Совіньон”, що на Одещині. Учасник зібрання Абрам Хабіб говорить, що особисто знав зниклого.

“В університеті знають про це. Нам сказали, що з ними вже працювала поліція. Ми хочемо аби люди, які знають будь-яку інформацію, повідомили її, бо це дуже важливо. Завтра буде тиждень, як це сталося”, – сказав він. також додає: “Його тато і мама вже записують відео звернення, вони дуже засмучені”.

За інформацією колег з Одеської філії Суспільного, Калеба запросила до яхт-клубу “Совіньйон” його знайома. 20 серпня він сів на яхту разом з вісьмома пасажирами. Судно перебувало на відстані чотирьох кілометрів від берега. Коли повернулось, пасажири вийшли, а Калеба не було. Координатор пошукової платформи “911” Олександр Сопельник написав листа до консульства Нігерії та звернувся до Міністерства зовнішніх справ, аби чоловіка знайшли. У поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 – це умисне вбивство, розповіла речниця головного управління Нацполіції Одещини Любов Гордієвська. За словами керівниці пресцентру Сумського державного університету Олени Пікулицької, університет сприятиме вирішенню ситуації в межах своїх повноважень.
Джерело: suspilne.media
4 листопада
3 листопада