Вчора
6 вересня
5 вересня
4 вересня
3 вересня
2 вересня
30 серпня
29 серпня
28 серпня
27 серпня
24 серпня
22 серпня
21 серпня
20 серпня
16 серпня
15 серпня
13 серпня

Із Глухова до монастиря Глинська пустинь хресною ходою ітимуть віруючі

Завтра, 19 червня, у монастирі Глинська пустинь – велике свято: традиційно у дев’яту п’ятницю після Пасхи вшановується чудотворна ікона Різдва Пресвятої Богородиці. Зазвичай, на престольне свято на честь образу Божої Матері, яку називають Пустинно-Глинською, збирається багато вірян, Божественну літургію разом з намісником обителі служать кілька архієреїв, ченці та духовенство Конотопсько-Глухівської єпархії. Цьогоріч через карантин великого напливу людей з інших областей не очікується, богослужіння проводитиметься під відкритим небом, повідомляє Неделя.

З Глухова до Глинської пустині 19 червня о третій годині ранку вирушить хресний хід. Всі бажаючі прийти пішки до монастиря збиратимуться біля Трьох-Анастасіївського собору. Організатори запрошують здійснити маленький особистий подвиг, всю дорогу молячись Богородиці разом з одновірцями. Кажуть, що такі труди будуть найкращим подарунком Пресвятій Богородиці! До речі, такий піший хресний хід до Глинської пустині з Глухова іде не перший рік.

Для тих, хто не має власного транспорту, від собору о 6 ранку замовлено автобус. Представники Церкви нагадують вірянам про необхідність дотримання вимог карантину: бути в масці і слідкувати за дистанцією.

Початок богослужіння у Глинській пустині о 8.30.

4 листопада
3 листопада