Вчора
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

Кабмін підтримав ініціативу нардепа Гузенка щодо розвитку садівництва

Кабінет Міністрів на вчорашньому засіданні оновив програму державної підтримки садівництва, виноградарства та хмелярства. Одним з ініціаторів нової редакції програми став народний депутат від Сумщини, член Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Максим Гузенко (партія “Слуга народу”).

“Прийняті зміни удосконалюють механізм спрямування коштів на підтримку цих галузей, а також оновлюють процедуру подання документів для отримання компенсації. Зокрема, у 2021 році реалізація програми з підтримки розвитку галузей виноградарства, садівництва і хмелярства передбачає компенсацію витрат за:

• придбання садивного матеріалу – до 80%;

• спорудження шпалери і встановлення систем краплинного зрошення – до 50%;

• нове будівництво та реконструкцію холодильників, цехів переробки та об’єктів із заморожування продукції – до 50%;

• придбання технологічних ліній для товарної обробки та переробки продукції – до 50%;

• придбання техніки, механізмів та обладнання (зокрема, іноземного) – до 30%.

Один сільгоспвиробник відтепер може розраховувати на фінансову підтримку до 60 млн грн. Крім того, виробники мають можливість отримати й часткову компенсацію витрат, понесених у 2019-2020 роках.

Маю надію, що фермери Сумщини, та Роменщини зокрема, скористаються новими можливостями, і галузі садівництва й виноградарства нашого регіону отримають нове життя!

Цілком можливо, що невдовзі наша область славитиметься не тільки рекордними врожаями зернових, а і плантаціями плодово-ягідних культур. А це в свою чергу призведе до зменшення імпорту фруктів та ягід і зміцнення позицій місцевого виробника!

Працюємо далі!”, – написав Максим Гузенко на своїй сторінці у Фейсбук.

4 листопада
3 листопада