Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Кандидат у мери Сум від ЄС незаконно використовує фото президента США у своїй політагітації

Останні дні в соцмережах активно запускають сумнівну політичну агітацію на користь кандидата в мери Сум від «Європейської солідарності» Вадима Акпєрова із використанням фото новообраного президента США Джо Байдена.

«Ще один джентельмен вже офіційно долучився віднедавна до нашої когорти порохоботів. Вітаємо!», – написав на своїй сторінці у Фейсбуці Євген Тітаренко,член сумської команди “Європейської солідарності”, котрий зокрема відповідає за розробку політичної агітації. Він виклав фото із усміхненим Джо Байденом, який нібито закликає підтримувати представника ЄС на виборах міського голови Сум словами «Мій вибір Вадим Акпєров».

У коментарях до цієї публікації штабістів Акпєрова розкритикували за безцеремонне використання ім’я Байдена і зауважили, що цим кроком вони вдаряють у штангу:

«Фото В. Акпєрова. на якому був портрет Порошенка, я назвав помилкою команди Акпєрова, так от фото Байдена, “мій мер Акпєров”, ще більша помилка його команди, яка може коштувати йому втратою голосів, необхідних для перемоги. Нічому вас життя не вчить…»

Напередодні інший порохобот Павло Борисов запостив фото фейкового бігборду, на якому Вадим Акпєров красується поруч із Джо Байденом, а до сумчан звертаються лозунгом: «Байден зміг і Акпєров зможе!».

Як бачимо, за лічені дні до другого туру виборів мера Сум у команді Акпєрова не вигадали нічого кращого, ніж  привернути увагу до себе фейковою агітацією з американским лідером.

Звісно, ні для кого не є таємницею, що у полістилі експрезидента Петра Порошенка симпатизують американським демократам і надзвичайно радіють перемозі Джо Байдена, проте навряд чи сам Байден був би у захваті, що в українському місті маніпулюють думкою виборців за допомогою його фото, на які він не давав згоди. Цікаво, як відреагують у посольстві США, дізнавшись про такі фейки зі сторони Вадима Акпєрова і на яку підтримку і кредити тоді можна сподіватися Сумам, якщо порохоботи вдаються до таких заборонених прийомів.

До того ж виникає запитання: а як же пильний моніторинг мережі «Опора», котра слідкує за порушенням виборчого законодавства, фіксує і звертається до правоохоронних органів. Адже у цьому випадку маємо відвертий фейк, що має на меті ввести в оману сумчан.

4 листопада
3 листопада