Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

Карантин на Сумщині: В області перевірили освітні заклади

На Сумщині перевірили освітні заклади на дотримання карантинних вимог. Вибіркову ревізію робили інспектори Держпродспоживслужби з 11 до 16 вересня.

Про це розповіла начальниця відділу санепідемнагляду Держпродспоживслужби Валентина Тищенко.

Зокрема побували у дев’яти школах і садочках Охтирського, Глухівського районів, у Кролевці, Путивлі, а також у сумських – будівельному коледжі та ліцеї харчових технологій.

“Серед тих проблемних питань, які були виявлені: відсутність у деяких закладах належних умов для ізоляції дитини, у разі, якщо дитина виявлена у процесі навчання”, – зазначила вона.

За її словами, інше проблемне питання – це соціальне дистанціювання у закладах дошкільної освіти.

“Дотриматися в переповнених групах садочків, особливо це стосується спальних кімнат, цієї відстані просто фізично неможливо”, – сказала вона.

Зауваження щодо медичних ізоляторів були до Білопільської школи №1, Чернеччинської школи Охтирського району та опорного закладу “Кролевецький ліцей №3”. Який ізолятор мають, та що треба у ньому змінити, – розповіла директорка білопільської школи Галина Оксененко.

“У нас нас є окрема кімната ізольована від інших приміщень закладу. Нормальна кімната, нормального розміру із провітрюванням необхідним. там є стільчик, є такий тапчанчик невеликий, є столи, є кімната туалетна”, – говорить вона.

За її словами, зауваження було стосовно того, що стіни поклеєні шпалерами.

“А треба, щоб стіни під час дезінфекції можна було обробити деззасобом. Ми шукаємо таку кімнату. Це непросто, звичайно ж, але думаємо зробити певні перестановки”, – додала Оксененко.

Також, після виявлених випадків інфікування серед учнів і працівників закладів освіти, Держпродспоживслужба відвідала вісім закладів: два в Конотопі, п’ять – у Сумах і Миропільський навчально-виховний комплекс у Краснопільському районі. Їм надали письмові рекомендації – як забезпечити дотримання карантинних вимог.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада