Вчора
25 липня
24 липня
19 липня
18 липня
17 липня
16 липня
15 липня
11 липня
10 липня
6 липня
5 липня
1 липня
28 червня
25 червня
20 червня

Керівник Глухівщини хоче відновити роботу Баницького родовища, яке вивозило до Росії кварцити

Нещодавно представлений голова Глухівської РДА Сергій Мінаков розказав про свої першочергові кроки, які б хотів реалізувати у життя.

«Гаяти часу не можна. Незалежно від того, як буде намальована карта ОТГ, людям треба допомога вже зараз», – наголосив він.

За його словами, одне з актуальних питань – якнайшвидше відновлення роботи Баницького кар’єру кварцитів, що може забезпечити роботою 130 робочих місць. «Вони не можуть працювати, бо закінчилась дія спецдозволу на користування надрами. Через бюрократію процес отримання нового – нереально довгий», – констатував чиновник.

Також Сергій Мінаков хоче вирішити проблему з водою, бо у деяких селах її рівень впав настільки, що колодязі сухі.

«Треба терміново водогони, а це гроші. По Бачівську ще до мене залучено 430 тисяч гривень, треба ще 1 мільйон. У Суходолі на реконструкцію водогону вже використано 350 тисяч. Необхідно ще майже пів мільйона… Зараз думаємо про ремонт доріг: якщо буде Есманьська ОТГ, то як возитимуть дітей у школу зі Студенка та Кучерівки? На дві дороги треба мінімум 17 мільйонів», – поділився голова РДА.

Нагадаємо, що у минулому році майже 90% видобуваємої сировини з Баницьккого родовища йшло на експорт до сусідньої Росії. Таких родовищ у Європі тільки двоє, і тому глухівське родовище є унікальним.

Джерело: nedelya.info

4 листопада
3 листопада