Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

Керівництво Сумської обласної дитячої лікарні влаштувало “вакханалію” та тисне на працівників, – профспілка

Голова Первинної профспілкової організації Сумської обласної дитячої клінічної лікарні Юлія Романовська розповіла про вражаючі реалії з життя медичного закладу та системні порушенням прав медичних працівників.

“Тотальне порушення законодавства. Керівництво створило нестерпні умови для працівників. Все приймається шляхом свавілля. Лікарі звільняються. Є шалена різниця між заробітними платами працівників, наближених до керівництва. Вони отримують у 5-10 разів більше, ніж звичайні лікарі, а у них  мінімальна зарплата 4700 грн”, – зазначила під час пресконференції у медіа-платформі “Вільна” Юлія Романовська.

Вона додала, що для того, щоб остаточно закріпити цей порядок речей, коли почалася робота над колективним договором, керівництво лікарні вирішило створити власну профспілку, яка б затвердила власний вигідний договір, а не той, який рекомендується МОЗом.

“У наявності немає необхідного переліку ліків, немає санітарних засобів, засобів захисту, медичних масок. Цього не вистачає. Наприклад, на один маніпуляційний кабінет на сьогодні видається один паперовий рушник на місяць. І за кожен відірваний листок звітують”, – розповіла Юлія Романовська.

Також стало відомо, що через нестачу засобів захисту, медикам дитячої лікарні керівництво пропонувало придбати за власний кошт распіратори за 60 грн кожен. А все те, що надається волонтерами, до лікарів не доходить.

Серед прикладів порушень працівники також назвали самовільне написання керівництвом лікарні внутрішніх правил за порушення яких, медики систематично отримують догани і дисциплінарні стягнення.

Також залишається абсолютною таємницею доля спецкоштів, які лікарня отримує від оренди та подальше їх спрямування.

Представники лікарні готують судові позови для припинення цієї вакханалії у медичному закладі, а для уникнення у майбутньому таких ситуацій, як у Сумській обласній дитячій лікарні, наголошують на необхідності змінити правила призначення на посаду керівників медичних установ Сумщини, зробивши їх більш прозорими.

4 листопада
3 листопада