13 травня
11 травня
7 травня
6 травня
1 травня
30 квітня
29 квітня
25 квітня
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня

«Код памʼяті»: за ініціативи нардепа Михайла Ананченко реалізується проєкт, присвячений Героям із Сумщини

На Сумщині презентували проєкт «Код пам’яті», покликаний увічнити пам’ять про загиблих воїнів, що віддали життя за незалежність України. Ця ініціатива народного депутата Михайла Ананченка щодо вшанування  полеглих Героїв була підтримана Сумською обласною військовою адміністрацією. Як повідомив парламентар, проєкт передбачає створення та організацію роботи сайту, де буде розміщена інформація про загиблих воїнів, їх фото та пам’ятне відео – про їх життя, службу,  подвиги. Проєкт ділиться на 2 частини. Перша, це власне, сайт https://heroes.sumy.ua/, на якому буде інформація про загиблих сумчан внаслідок російської агресії. І друга частина – меморіальні дошки, які будуть встановлені в місцях, де жив, навчався, працював той чи інший герой.

««Код памʼяті» – шана нашим Героям!

Днями спільно з керівництвом області презентували громадськості нашу ініціативу – проект збереження памʼяті та вшанування Героїв із Сумщини, що загинули під час російсько-української війни. Назва проекту – «Код памʼяті», бо саме цей код має стати невідʼємною частиною генетичного коду сумчан та увіковічнити памʼять про загиблих Героїв.

У рамках проєкту, по місту будуть встановлені таблички з портретами та короткою інформацією про загиблих захисників. Кожна така табличка матиме QR-код, що вестиме на сторінку сайту https://heroes.sumy.ua/ де буде більш детальна інформація та відеоролик, про життєвий шлях кожного героя за мирного життя та на війні.

Першою в місті було встановлено табличку пам’яті Дмитра Буйвала. Розміщується вона в Сумському національному театрі ім. М. Щепкіна. На сайті також вже є інформація про Дмитра Дубицького, Євгенія Маркарова, Олександра Бабака та Юрія Пономарьова.

Сайт буде поповнюватися матеріалами скільки в цьому буде потреба. Тому ЗАКЛИКАЮ рідних та близьких загиблих героїв із Сумщиниув заповнити анкету-заявку на головній сторінці сайту https://heroes.sumy.ua/ та увіковічнити їх памʼять.

Також окремо переглянути відео про Героїв можна буде на You-Tube-каналі «Проєкт Код памʼяті» https://www.youtube.com/@kodmemorysumy», – написав Михайло Ананченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, раніше нардеп Михайло Ананченко став автором ідеї фільму про героїв Сум, які захистили місто після російського вторгнення.

4 листопада
3 листопада