Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Коментар Сумської прокуратури щодо вбивства прикордонника

Сумська прокуратура у справі про вбивство 25-річного глухівчанина Сергія Кобцева планує призначити комплексну експертизу

Як прокоментували в прокуратурі Сумської області щодо протестів у Глухові стосовно розслідування справи вбитого 25-річного Сергія Кобцева, то дійсно на даний час триває зміна підслідності, подальше розслідування кримінального провадження доручається слідчим Слідчого управління ГУНП в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області.

Наразі за результатом зібраних доказів, зокрема відео з камер спостереження, показів очевидців, висновків експертизи повідомлено про підозру одній особі за фактом умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України). Водночас вирішується питання щодо призначення комплексної експертизи, за результатом якої буде прийнято кінцеве рішення. Прокуратура зверталась до суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, суд першої інстанції обрав йому домашній арешт. Прокуратура оскаржила це рішення в апеляційній інстанції, однак Сумський апеляційний суд залишив у силі домашній арешт. Прокуратура звернулась до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу, оскільки підозрюваний, зі слів окремих осіб, порушував умови домашнього арешту. Суд відмовив прокуратурі. При прийнятті будь-яких процесуальних рішень прокурор керується виключно чинним законодавством та зібраними доказами. Досудове слідство триває.

Нагадаємо, у Глухові вже двічі збирались мітинги, на яких родичі і друзі вбитого 25-річного прикордонника Сергія Кобцева вимагають від поліції і прокуратури ретельного розслідування трагедії, яка сталась 4 червня на території колишнього плодоконсервного заводу. За свідченнями постраждалої сторони, Сергія били двоє, третій теж був певним чином дотичним до конфлікту. Але чомусь в офіційній інформації поліції прозвучало, що бійка булу один на один, крім того Сергія ще й назвали ініціатором. Рідні продовжують вимагати справедливого розслідування.

Джерело: nedelya.info

4 листопада
3 листопада