Конотопщина годує своїми ягодами майже усю Сумщину
Сільськогосподарські підприємства Конотопського району довели, що ягідництво має привабливі перспективи – у районі вирощується майже 82% ягідної продукції області.
Розвиток ягідництва на Конотопщині започатковано у 2002 році.
Найбільш поширені ягідні культури, за вирощування яких беруться наші аграрії – це чорна/червона смородина, суниця, малина.
Загальна площа ягідників в районі складає 89,06 га, в тому числі: під чорною смородиною 81,86 га, суницею – 5,7 га, малиною – 1,5 га.
Обсяг виробництва ягідних культур в цілому по Конотопському району складає 733,76 центнерів, в тому числі смородина – 587,66 центнерів.
Ягідництво – перспективна галузь аграрного бізнесу, яка створює хоча і сезонні, але нові робочі місця, дає надходження до бюджету та поштовх до розвитку економіки.
На часі – забезпечення промислової переробки ягоди, а це – насичення районного, регіонального та всеукраїнського ринку не тільки свіжою ягодою, а й смачною корисною продукцією переробки, – діляться своїми планами на майбутнє керівники підприємств галузі ягідництва.
Джерело: konotop.in.ua