Вчора
30 квітня
29 квітня
25 квітня
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня

Лебединський COVID-19: перший «червоний» понеділок

З 26 жовтня в країні діє нове епідемічне зонування. За цим розподілом Лебедин віднесений до «червоної» зони. Лебединський район поки залишається у «помаранчевій» зоні. Епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

На ранок 26 жовтня, за інформацією Сумського обласного лабораторного центру, по м.Лебедин зареєстровано 219 підтверджених випадків захворювання на коронавірус, по району – 36. Протягом останніх днів статистика залишалася незмінною, оновившись 22 жовтня.

Наразі за офіційними даними на Лебединщині залишається 125 активних хворих. При цьому 129 осіб одужало, 1 – померла.

Разом із тим, за словами завідувача Лебединського відділення СОЛЦ Василя Браги, протягом минулого тижня у Лебединській ЦРЛ здійснено забір матеріалів для визначення захворювання у понад 230 жителів міста і району. Тому найближчими днями, після отримання офіційних результатів за цими дослідженнями, можна знову чекати статистичного сплеску захворювання, передає zhl.news.

Віднесення Лебедина до «червоної» зони поширення Covid-19 передбачає додаткові обмеження для його жителів. Зокрема, йдеться про заборону на роботу громадського транспорту, відвідування закладів освіти, закладів сфери культури, діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів. Зберігаються і встановлені раніше обмеження зеленої, жовтої та помаранчевої зон.

Однак остаточне рішення про перелік заборон, які діятимуть на території міста, за словами Василя Браги, має затвердити регіональна (обласна) комісія ТЕБ і НС та відповідно Лебединська міська комісія, засідання яких планується провести у найближчі години.

4 листопада
3 листопада