Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня

Лебединську радіостанцію позбавили ліцензії на мовлення

Про це у Фейсбуці повідомила представниця Нацради у Сумській області Лариса Якубенко.

«Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про анулювання ліцензії на мовлення Комунальної організації «Лебединська редакція міськрайонного радіомовлення СВІТАНОК» (позивний — «В ефірі радіомовлення Світанок»). Причиною ухвали такого рішення стало звернення до регулятора керівника редакції Наталия Панченко.

У своєму листі вона повідомила, що радіостанція не в змозі виконати умови ліцензії через відмову співзасновників інвестувати в розбудову місцевого FM- мовлення.

Згідно із законом радіостанція повинна була розпочати мовлення протягом року з дня отримання ліцензії — тобто, до 20 травня 2020 року. Проте у зв’язку з відсутністю коштів на розбудову редакція не придбала передавальне та студійне обладнання і, відповідно, не вйшла в ефір в ФМ-форматі.

На жаль, мої власні намагання під час особистих зустрічей переконати засновників комунального підприємства у доцільності розбудови місцевого радіомовлення з подальшим виготовленням локального контенту для лебединської громади виявилися безрезультатними.

На даний час у Лебединському районі немає жодної програми суспільного мовника: місцева редакція, яка повинна була працювати з партнером «Радіо Промінь», анулювала ліцензію, а передавач Сумської філії ПАТ «НСТУ» мовчить 3 роки.

Нагадаю, що на даний час в області мають ФМ-ліцензії 13 місцевих радіостанцій», — написала Лариса Якубенко.

Мінус одна радіостанція на СумщиніНаціональна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про анулювання…

Опубліковано Larysa Yakubenko Четвер, 4 червня 2020 р.

4 листопада
3 листопада