Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

Легендарній акторці України, яка родом із Глухівщини, виповнилося 83 роки

Почесна громадянка Глухова, Герой України Ада Роговцева приймає вітання з 83-річчям.

Легендарна українська акторка театру та кіно народилася у 1937 року у Глухові і є Почесною громадянкою міста (2008).

Ада Миколаївна входить до переліку найвідоміших жінок України: Народна артистка УРСР (1967). Народна артистка СРСР (1978). Герой України (2007). Ада Роговцева стала заслуженою артисткою у 23 роки, у 30 – отримала звання народної.

Творчий шлях – 142 роботи у 142 проєктах. Зніматися у кіно вона почала з 18 років. Вона вчилася, грала в театрі і знімалася у кіно одночасно. І саме в інституті зустріла своє велике кохання – актора Костянтина Степанкова. З 1958 року — артистка Київського національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки, де пропрацювала понад 35 років. Справжньою зіркою стала після виходу на екрани радянської кіноепопеї “Вічний поклик”. В театрі найбільше запам’яталася роллю Гелени у п’єсі “Варшавська мелодія”. Професорка Національного університету культури, викладачка в Київському театральному інституті ім. І. К. Карпенка-Карого.

Всі роки  російсько-української війни активно допомагає бійцям АТО. Починаючи з 2014 року, вона регулярно відвідує Донбас виступає концертами перед воїнами АТО, організовує збір коштів на шпиталь для українських військових.

Продовжує активно зніматися у кіно та грати у театрі, гастролює. Ада Миколаївна зізнається, що жодного разу не робила собі підтяжок та ін’єкцій краси. “Хотілося мені оце прибрать, і це трішки прибрать, то мій один знайомий – прекрасний лікар мені сказав – Ада, ну ти обличчя підтягнеш – а куди маразм?! Оце головне клопотання”, – з посмішкою розповідає акторка.

Джерело: nedelya.info

4 листопада
3 листопада