Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

Медики Сумщини отримують надбавки до зарплатні за лікування “коронавірусних” хворих

Національна служба здоров’я оплачує всім закладам у повному обсязі і вчасно кошти за лікування пацієнтів з підозрою або з захворюванням на COVID-19. За здійснення цих доплат медичним працівникам несе відповідальність головний лікар закладу.

Щодо медичних закладів, які надають стаціонарну допомогу пацієнтам з COVID-19, то, наприклад, в Шосткинськінській центральній районній лікарні Сумської області видатки на оплату праці лікарів закладу у липні склали 203,8 тисяч грн, з них 128 тисяч грн – доплати за лікування пацієнтів з COVID-19.  У лікарні працює 7 лікарів, середня зарплата лікаря в липні склала 29 000 грн.

Видатки на оплату праці працівників 25 Центрів екстреної медичної допомоги в липні склали: на виплату зарплат медикам у розмірі посадового окладу з урахуванням надбавок та доплат – понад 123, 88 млн грн, на виплату надбавок за роботу з пацієнтами з COVID-19 – понад 72,88 млн грн. Тобто в середньому розмір надбавки до зарплат медикам екстренки за липень склав 60%.

Тариф за надання допомоги хворим на COVID-19 чи з підозрою на нього, включає доплати медикам, які безпосередньо працюють з такими пацієнтами, у розмірі до 300% до заробітної плати. Національна служба здоров’я оплачує всім закладам у повному обсязі і вчасно кошти за лікування пацієнтів з підозрою або з захворюванням на COVID-19. А за безпосереднє здійснення цих доплат лікарям та медпрацівникам закладу несе відповідальність головний лікар закладу. Саме керівництво закладу має подбати про те, щоб медичний персонал отримував доплати за роботу в умовах підвищеного ризику. Тому ситуація з доплатами в різних закладах відрізняється.

З 1 вересня будуть підвищені зарплати медикам, що працюють в закладах спеціалізованої та екстреної медичної допомоги.
Відповідне рішення ухвалив уряд.

Уряд передбачив на збільшення зарплат медиків 5,9 млрд грн. Зокрема, передбачається збільшення зарплат: лікарям – на 70% від посадового окладу, визначеного за 14 тарифним розрядом Єдиної тарифної сітки, фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою усіх спеціальностей – на 50% від мінімальної заробітної плати, молодшим медичним сестрам – на 25% від мінімальної заробітної плати. Заклади отримають виплати на підвищення зарплат медикам вже з вересня.

Джерело: nszu.gov.ua

4 листопада
3 листопада