Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Мер Путивля Костянтин Гаврильчук зумів збільшити вдвічі доходи від здачі комунального майна

Після російського вторгення, стали як ніколи актуальні питання наповнення місцевих бюджетів. У різних громадах до цього віднеслися по-різному: хтось продовжив жити, наче й нічого не трапилося, а хтось намагається мобілізувати всі ресурси, щоб механізм державного управління був максимально корисний і для громади, і для країни в цілому.

Ще минулого року, міський голова Путивля Костянтин ГАВРИЛЬЧУК дав доручення підвищити ефективність роботи відділу житлово-комунального господарства, особливо, що стосується надходжень від оренди комунального майна. Ці питання голова ОТГ тримав на постійному контролі

Так, дехто із орендарів, розуміючи непросту ситуацію в країні – добровільно пішов на підвищення плати, декому довелося пояснити, що обкрадати рідну громаду зовсім не комільфо (причому не тільки під час війни, а й у звичайний час), а з деким взагалі довелося припинити будь-які стосунки і майно, що експлуатувалося буквальному сенсі за копійки, повернулося до громади.

І от вже маємо реальний результат – у путивльській громаді більш ніж удвічі зросли надходження від орендної плати за користування комунальним майном!

Управлінням ЖКГ під керівництвом Миколи МАЗІНА було проведено 38 електронних аукціонів, на кожному з яких у конкурентній боротьбі визначився переможець.

Відтак, якщо сума надходжень від орендної плати за користування комунальним майном у першому півріччі минулого року складала 190 тис. грн., то за аналогічний період 2022 року вона обліковується на рівні 392 тис. грн.

Загалом майном комунальної власності в громаді користується 45 орендарів із середньою орендною платою 62 грн. за квадратний метр.

Варто відзначити, що це вже не перші рішення міського голови Путивля Костянтина Гаврильчука у сфері управління майном громади – ще минулого року він не побоявся піти проти потужних агробізнесменів, щоб відстояти права путильських арендодавців, що також дало значні додаткові надходження до місцевого бюджету від здачі в оренду землі.

4 листопада
3 листопада