16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня

Мер Тростянця Бова знову проігнорував розгляд “корупційної” справи, прокурор натякнув, що його можуть примусово доставити до суду

Очільник Тростянецької ОТГ Юрій Бова продовжує вигадувати різні причини, аби неприходити на судове засідання у справі, де його звинувачують у корупції.

Попри свої обіцянки представити докази, які змінять хід справи і розставлять усі крапки над “і”, Юрій Бова не прийшов на чергове судове засідання, яке відбулося днями, а поїхав засідати на надважливий басейновий комітет рік.

Прогульника Бову могли б під конвоєм правоохоронців привести до суду, адже стаття, за якою він звинувачується у корупції, передбачає обов’язкову участь у розгляді справи. І у разі ухилення від явки без поважної причини, до цієї особи може застосовуватися примусова явка до суду. Та поки суддя, яке веде справу, не пішла на такий крок.

“Особисто моя думка, що участь Юрія Анатолійовича на цьому позачерговому засіданні не може вплинути на напрямок руху води у Ворсклі. Вважаю, що можна було делегувати свої повноваження заступникові і прийняти участь у цьому засіданні”, – сказав прокурор.

Захист Бови, який  на четвертому засіданні мав би представити нові докази по справі, попросив визнати причину відсутності шефа поважною та традиційно перенести засідання. Цього разу – через відпустку, у яку напередодні виборів пішов Юрій Бова (із 21 вересня по 23 жовтня).  Як виявилося, у його щільному графіку не знайдеться години часу, аби прийти на засідання.

У підсумку суддя таки зарахувала відсутність Бови й фактично врятувала його від примусової варти до суду. Наступний розгляд справи перенесли на 23 вересня.

Нагадаємо, що на перше судове засідання Юрій Бова не зміг прийти, бо поїхав до Києва на звіт Асоціації об’єднаних територіальних громад розказувати про діяльність платформи з бюджетних питань, яку він очолює. Вдруге він не з’явився до суду начебто через контакт із “коронавірусним” хворим, але при цьому його самоізоляція тривала всього пять днів й успішно завершилася напередодні святкування Дня Тростянця, коли він без остраху пішов до людей. На трєтє засідання працівники Феміди віришили особисто вручити повістку дуже зайнятому чиновнику, який мав бути на самоізоляції. Юрій Бова двері звісно не відчив, але на засідання прийшов, де

Джерело: viche.sumy.ua

4 листопада
3 листопада