Вчора
20 червня
19 червня
18 червня
17 червня
15 червня
14 червня
13 червня
10 червня
8 червня
4 червня
31 травня
26 травня
23 травня
22 травня
21 травня
20 травня
18 травня
15 травня

Михайло Ананченко: «Україна має отримати право бити західним озброєнням по військовим обʼєктах на території Росії»

Народний депутат Михайло Ананченко висловив свою думку щодо надання Україні права бити західною зброєю по військових об’єктах на території РФ. На переконання парламентаря, це довгоочікуване і виправдане рішення, яке суттєво посилить оборонні можливості нашої держави і змусить ворога понести відповідальність за свої дії. Також народний обранець акцентував на великій підтримці естеблішменту США, який виступає за те, аби Україна отримала дозвіл завдавати ударів по російських позиціях.

«Україна має отримати право бити західним озброєнням по військовим обʼєктам на території росії.

Це не просто позиція кожного українця, кожного з нас. Це вимога, яку диктують реалії війни. І якби ми отримали це право з самого початку повномасштабного вторгнення, разом із засобами, які зробили би це можливим – і ситуація на полі бою, і загальна соціально-економічна ситуація в Україні були би зовсім іншими.

По-перше, ми би змогли більш ефективно оборонятися, що дозволило би зберегти більше житів наших захисників. По-друге, менше наших територій було би окуповано, а процес звільнення тривав би швидше і був простішим. По-третє, ми би зберегли нашу енергетику, промисловість і, відповідно, економіку.

Сьогодні все більше країн погоджуються, що бити по військовим обʼєктам на території рф – це законне право України.

США могли би стати основним рушієм в вирішенні цього питання. І доки американська влада думає та вагається, естеблішмент країни активно спонукає її до цього. Вже 60 провідних експертів США звернулися до президента Байдена із відповідним закликом – це екс-конгресмени, військові воєначальники, аналітики, політики, громадські діячі.

Віримо, що в такий спосіб – адвокацією інтересів України, силою мʼякого тиску та формуванням відповідних соціальних настроїв всередині американського суспільства – Україна все ж отримає таке очікуване, а головне – таке потрібне рішення, яке розблокує можливість бити у відповідь і знищувати все, що повʼязано з війною, на території росії.

Це рішення, яке потрібно було зробити ще «позавчора». І я хочу подякувати Володимиру Зеленського, команді президента, нашим дипломатам та всім, хто добивається «зеленого світла» для України, за їхню наполегливість та роботу, яка поступово змінює статус цього питання з категорії «неможливо» до «цілком ймовірно».

Для України вирішення цього питання – життєва необхідність!» – написав Михайло Ананченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, також народний депутат Михайло Ананченко підкреслює надзвичайну важливість української формули миру Президента Володимира Зеленського, з допомогою якої наша країна прагне до справедливого завершення війни. За словами парламентаря,  глава держави та його команда працює над тим, щоб на Саміті змогли проявити своє лідерство якнайбільше держав, щоб світова більшість виступила на боці України і разом примусила Росію до миру.

4 листопада
3 листопада