25 квітня
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

Міська фракція “Слуги народу”: “Ми не дозволимо шантажувати сумчан відключеннями водопостачання”

Заступник голови фракції партії “Слуга народу” в Сумській міській раді Єфрем Лазарев пояснив позицію фракції щодо ситуації, яка склалася довкола боргів КП “Міськводоканал”, і розповів, чому він з колегами не голосував за виділення додаткового фінансування комунальному підприємству, яке вдалося до шантажу сумчан відключенням водопостачання.

“МИ НЕ ДОЗВОЛИМО ШАНТАЖУВАТИ СУМЧАН ВІДКЛЮЧЕННЯМИ!
Сумчани продовжують обговорювати ситуацію з відключенням електроенергії «Міськводоканалу» за борги і фінансовою допомогою, яку відмовилися надавати підприємству депутати міської ради, щоб не допустити цього.

Ця схема працює вже багато років підряд – підприємство отримує кошти від сумчан, витрачає їх на свій розсуд, а потім шантажує міську раду відключенням води всім жителям міста, вимагаючи фінансову допомогу.

Але цього разу організаторів шоу чекав сюрприз – на терміново скликаній позачерговій сесії за виділення коштів проголосували лише однопартійці директора водоканалу. Шантаж не вдався. На жаль, багато жителів міста не розібралися в суті питання і прийшли до висновку, що погані депутати не захотіли підтримати комунальне підприємство у важку годину, бо їм байдуже, відключать у сумчан воду, чи ні.

Тому я хочу пояснити позицію фракції «Слуга народу». Чому ми не підтримали і не будемо підтримувати виділення допомоги для міськводоканалу.

Підприємство щомісяця отримує десятки мільйонів гривень, в його тарифах закладено не лише безпосередні послуги, а й втрати води, витрати на інвестиційну програму, працівники підприємства отримують зарплату, і у керівництва вона аж ніяк не маленька. І на все це підприємству коштів вистачає. А от розраховуватися за електроенергію воно не може і накопичує борги, які потім має гасити місто. З яких коштів? З бюджету, який призначений на наші з вами школи і дитсадки, лікарні і дороги, дитячі і спортивні майданчики, розвиток і благоустрій.

Жителі міста платять водоканалу двічі – і зі своїх зарплат та пенсій, і з бюджету. А за що вони платять? Куди витрачаються кошти підприємства?

Щоб дізнатися про це, було прийнято рішення про здійснення аудиту на комунальних підприємствах. Але ніякої інформації по водоканалу міська рада досі не отримала.

Чи може існувати така ситуація, щоб господар не знав, як наймані працівники розпоряджаються його грошима? І що це за господар? Якщо ми хочемо, щоб міські кошти не витікали з бюджету через безкінечні і безконтрольні вливання в комунальні підприємства, а йшли на покращення життя сумчан, ми повинні ставитися до них відповідально і отримувати звіт за кожну копійку!

Тож позиція нашої фракції і моя особисто така: додаткове фінансування – лише після повного аудиту підприємства! А доки його буде здійснено, водоканал має всі можливості активно працювати зі своїми боржниками та ефективно використовувати ті кошти, які платять свідомі жителі міста. У тому числі – і на погашення своїх заборгованостей.
ШАНТАЖ!!!
БІЛЬШЕ НЕ ПРАЦЮВАТИМЕ!!!” – написав Єфрем Лазарев на своїй сторінці у Фейсбуці.

4 листопада
3 листопада